Een wond door rondlingerende scherven na een ontploffing
Een wond door rondlingerende scherven na een ontploffing (Foto: Dianne van vugt)

Lotus, je moet het maar kunnen

  Zakelijk

Zutphen - Sinds 2 jaar kruipt ze af en toe in de rol van slachtoffer. In het begin voor de lol maar ze vond het zo leuk dat ze de opleiding eind vorig jaar heeft afgerond en vanaf 1 januari zzp-er is geworden.

Wat is een lotus nu precies? Een lotus is iemand die zich inleeft een de rol van een slachtoffer en dat zodanig uitbeeldt dat het bijna echt lijkt met als doel dat bhv-ers / ehbo-ers kunnen oefenen met een /echt slachtoffer. Dat kan een kleine verwonding zijn zoals een snee in de vinger maar ook een grote buikwond kan gegrimeerd worden. Een beroerte, epilepsie of shock wordt nagespeeld en dat alles met als doel de hulpverlening te leren hoe te handelen.

Wat ze het leukste vond om te doen afgelopen jaar? De mro-oefening!! Dan ben je slachtoffer bij bijvoorbeeld een grootschalig ongeluk en komt politie brandweer EN ambulance om te helpen dan kun je zodanig echt in je rol kruipen dat 1x een agente zelfs vroeg "wacht even gaat het wel of zijn die tranen echt?" Dan heb je het goed gedaan toch? Waar werk je het vaakst? Dat is heel wisselend. Eigenlijk heel Nederland maar het liefst natuurlijk hier in de buurt tot een uur rijden vanaf zutphen. Ik kom bij verschillende bedrijven en kom in aanraking met verschillende mensen dat maakt het ook zo leuk geen dag is hetzelfde geen senario verloopt hetzelfde want dat ligt er natuurlijk allemaal aan hoe de hulpverlening handeld.Ik wordt ingehuurd door bijvoorbeeld ehbo of bhv-instructeurs en weet vaak niet van te voren wat ik moet spelen. Het leukste is als je dan ergens in het bedrijf mag gaan zitten of liggen en laat ze maar kijken of ze me kunnen vinden in hun stress?.

Interesse? Ben jij instructeur en kun je wel een lotus gebruiken met jouw training: Lotusdianne@Hotmail.com

Meer berichten