Logo zutphensekoerier.nl


Hanze Projectkoor zoekt zangers voor Krönungs- en Nelson Messe

  Verenigingen

ZUTPHEN - Het Hanze Projectkoor houdt komend najaar speciaal voor enthousiaste zangers uit Zutphen, Deventer en omstreken het vierde koorproject: Krönungs- en Nelson Messe.

Op het programma staat feestelijke kerkmuziek: de Krönungsmesse van Mozart en Haydn’s beroemde Nelsonmis, genaamd Missa in angustiis (‘mis voor bange tijden’ vanwege de roerige politieke situatie op dat moment). Beide missen zijn geschreven voor grote kerken en worden daarin ook uitgevoerd: in de Zutphense Walburgiskerk en de Deventer Bergkerk.

De prachtige sopraansolo’s worden vertolkt door de Zutphense stersopraan Johannette Zomer, die vergezeld wordt van een keur aan overige solisten. Barokorkest Graafschapconsort neemt de instrumentale partijen voor haar rekening. Het geheel staat onder leiding van Joost Hekel, dirigent van onder meer Dékoor uit Deventer en Capella Zutphen, historisch klarinettist en artistiek leider van Kasteelconcerten in Gelderland en Overijssel.

De concerten vinden plaats op zaterdag 14 oktober om 20.15 uur in de Zutphense Walburgiskerk en op zondag 15 oktober om 11.30 uur in de Bergkerk in Deventer. Er staan zes repetities gepland, afwisselend op vrijdag- en zaterdagmiddagen vanaf 8 september.

Meer informatie kan men vinden op www.hanzeprojecten.nl Er zijn nog enkele plaatsen voor zangers beschikbaar. Aanmelden? S.v.p. mailen naar contact@hanzeprojecten.nl (graag met vermelding van stemsoort en koorervaring) of bellen naar Annemiek Hettinga 06-19363181.

Reageer als eerste
Meer berichten