Martinuskerk Warnsveld.
Martinuskerk Warnsveld. (Foto: Archief Martinuskerk)

Openstelling Martinuskerk te Warnsveld zomer 2018

  Toerisme

Net als vorig jaar zal ook deze zomer de Martinuskerk weer opengesteld worden voor bezoekers. De deuren staan open voor iedereen die geïnteresseerd is in onze kerk; in het gebouw of in wat daar beleefd wordt.

De eerste vermelding van de kerk dateert uit 1121, maar mogelijk in de 10de eeuw is deze al gesticht. In de beginperiode behoorde de kerk tot het bisdom Utrecht. In de periode vanaf de oprichting tot heden heeft de kerk vele gedaanteveranderingen ondergaan. Op dit moment is de Protestantse Gemeente Warnsveld/Leesten de eigenaar van de Martinuskerk. Er is een geschiedenisboek van de Warnsveldse Martinuskerk beschikbaar voor geïnteresseerden (verkrijgbaar in de kerk tijdens openstelling). En wil u alvast meer info hebben, dan kunt u kijken op onze website www.pknwarnsveld.nl/martinuskerk

Zomeropenstelling

De kerk is open in de zomermaanden juni tot en met september 2018. In juni en september zal de kerk open zijn op donderdag van 10 tot 15 uur. In juli en augustus zal de kerk open zijn op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 10 tot 15 uur.

Tijdens de openstelling:

Zijn 1 of meer gastheren en/of gastvrouwen aanwezig,
Wordt er op onverwachte momenten muziek gemaakt,
Is in de maanden juli en augustus een expositie van schilderijen en beeldhouwwerken,
Wordt er op vrijdag een middaggebed gehouden
Is het Stiltecentrum geopend en
Is er een infotafel ingericht

Expositie

De schilder Jan Gerritsen (1925, Doetinchem - 2003 Borculo) heeft een serie van 7 prachtige 'druksels' over de schepping gemaakt, in de stijl van Werkman. Vooral zijn kleurgebruik is verrassend. In juli en augustus zijn ze te zien in de Martinuskerk. Tegelijkertijd wordt er een tiental beelden van de hand van Siny Oldenkotte geëxposeerd.

Middaggebed

In juli en augustus is er elke vrijdagmiddag om 12.30 u een kort middaggebed in het koor van de kerk. Een liturgisch moment, bestaande uit een lied, een lezing en een gebed. Iedereen is daarbij welkom.

Adresgegevens: Martinuskerk, Kerkplein 1, 7231 AE Warnsveld.

Meer berichten