Jan Brandts Buys Festival komt naar Zutphen

  Toerisme
Foto: persfoto beschikbaar gesteld door Nederlands Muziek Instituut

De eerste editie van het Jan Brandts Buys Festival is van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september 2018 in Zutphen.

Van alle Nederlandse componisten wist in de voorbije vierhonderd jaar alleen de in Zutphen geboren Jan Brandts Buys (1868-1933) internationaal door te breken. Zijn opera Die Schneider von Schönau uit 1916 is in talloze theaters in het hele Duitstalige spraakgebied meer dan 1000 maal opgevoerd. Dat zijn cijfers die geen enkele andere Nederlandse componist ook maar bij benadering kan overleggen.

Des te opmerkelijker dat Brandts Buys tegenwoordig zelfs in zijn geboortestad Zutphen vrijwel vergeten is. Daar komt nu verandering in, want van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september organiseert 401NederlandseOperas met Operaplatform Gelderland-Overijssel het Jan Brandts Buys Festival Zutphen 2018.

Ter gelegenheid van Jans 150e verjaardag op 12 september. Bekende solisten zijn onder meer sopraan Johannette Zomer, de Vlaamse stertenor Denzil Delaere, cellist Jeroen den Herder, pianiste Reinild Mees, het Meander Kwartet en het Zutphens Mannenkoor. Op Jans geboortedag 12 september opent een tentoonstelling over de componist in het Geelvinck Muziek Museum Zutphen. Een promotie-cd brengt alvast een voorproefje van het festival.

Meer info & tickets Jan Brandts Buys Festival:

brandtsbuysfestival.nl

Meer berichten