Logo zutphensekoerier.nl


Foto: Gerreke van den Bosch

Brook Duo komt met nieuw kerstverhaal

  Theater

Wichmond - Schrijver Gert Jan Oplaat heeft een nieuw kerstverhaal geschreven met de titel "De Kas-Klokk'n Zwiegt". Een prachtige streekroman over het wel en wee van boerenfamilies vol tradities, cultuur en waarden en de rol van de kerk.

Het verhaal neemt u mee naar 1953, waarin het leven van de molenaarsfamilie Roelands en de Maarkelse boerenfamilie Heelkamp centraal staat.

Klaas Roelands is smoorverliefd op Maria, zij heeft echter een "voorkind"en wordt door de gemeenschap onder leiding van Dominee Risseeuw met de nek aangekeken. Maria is een "kind van de duivel" volgens de Dominee, die graag hel en verdoemenis preekt vanaf de kansel. Tijdens de watersnoodramp neemt de Dominee een "kwalijk" besluit.

Na de vernietigende watersnoodramp worden veel mensen waaronder het gezin Roelands en Dominee Risseeuw in Markelo opgevangen. Op de boerderij van de familie Heelkamp in het Maarkels Brook komt de waarheid langzaam maar zeker aan het licht. De waarheid over het "voorkind" van Maria, de waarheid over Dominee Risseeuw....tot dat kerst 1953 "de kas-klokk'n zwiegt."

Een spannend verhaal in het dialect afgewisseld met dialect liedjes en kerstliederen waarvan u kunt genieten op
donderdag 7 december om 20 uur in de Protestantse Kerk, Dorpsstraat 16 te Wichmond.

Kaarten (10 euro, inclusief consumptie) verkrijgbaar bij: Henk Ellenkamp, 0575-441523 ('s avonds); Gerard Schepers 0575-441420; Pastorie kerk Dorpsstraat 18 Wichmond op 18 en 25 november van 10.30 tot 12 uur; Bakkerij Besselink Wichmond; Handwerken Pieterse Warnsveld.

De opbrengst komt ten goede van het Onderhoudsfonds van de Protestantse Kerk Wichmond.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox