Links wethouder Nathan Stukker, rechts Douwe ter Horst.
Links wethouder Nathan Stukker, rechts Douwe ter Horst. (Foto: Rick Werkman)

Zutphenaar Douwe ter Horst gehuldigd in Apeldoorn

  Sport

ZUTPHEN - Zutphenaar Douwe ter Horst is op 13 februari gehuldigd voor zijn bijzondere sportprestaties binnen de vechtsport die hij behaalde in 2018. Deze huldiging is gedaan door de gemeente Apeldoorn met wethouder sport Nathan Stukker van het CDA.

Douwe ter Horst beoefent al jaren traditionele martial arts in de vorm van Shaolin Kung Fu. Het Shaolin is een brede tak van krijgskunst waarin vele onderdelen aanwezig zijn. Te denken valt aan, ongewapend, gewapend, zelfverdediging, Chinees kickboksen het Sanda maar ook de zachtere elementen als Tai Chi en Chi Kung.

Douwe traint bij Shaolin Kungfu school Apeldoorn en heeft vele medailles gewonnen voor zijn stad Zutphen. Hij doet zowel nationaal als internationaal mee met wedstrijden en won op Europees niveau in het Duitse Nettental goud en brons in 2018.

Deze prestaties hebben de gemeente Apeldoorn ertoe bewogen om Douwe voor de tweede keer te huldigen middels een sportpenning. Een sportpenning wordt uitgereikt aan mensen die eerste worden op een NK of hoger zoals Europees niveau.

Wethouder sport Nathan Stukker van het CDA Apeldoorn reikte deze zeer mooie sportpenning uit aan Douwe ter Horst die hem naast vele andere atleten met een luid applaus in ontvangst nam.

Meer berichten