Imme haalde goud door een monsterscore op de vloer.
Imme haalde goud door een monsterscore op de vloer. (Foto: Mandy Mennink)
Sport

DOG Baak-turnster Imme op het hoogste podium

  Sport

De turnsters van de vierde divisie van DOG Baak gingen zaterdag 2 februari vol goede moed naar Didam om de tweede voorronde te turnen.

Voor Elise was dit haar eerste officiële wedstrijd. Vorig jaar kwam ze nog uit in de vijfde divisie en dit seizoen een stapje omhoog. En wat deed ze het goed. Haar vloeroefening op muziek verliep voorspoedig, de arabier-flikflak werd keurig geturnd en op brug behaalde ze een enorm hoge score. Ze behaalde een prima elfde plaats. Ook de junioren turnsters waren in deze ronde aanwezig. Allen turnden erg stabiel. Op balk bleef iedereen staan met de radslag. Ook de twee kippen op brug werden door iedereen geturnd. Prima persoonlijke resultaten. Emma werd 23e, Silke 17 en Chayenne 8e in een zeer groot deelnemersveld.

Tijdens de tweede ronde van de dag kamen de senioren in actie. Lynn en Imme startten uitstekend op het onderdeel sprong. Lynn behaalde hier zelfs de hoogste score van haar categorie! Op balk bleven zij beiden staan met radslag, boogje achterover en de losse rol. Op vloer liet Imme even zien dat ze dit onderdeel fantastisch beheerst. Met een monsterscore steeg ze enorm in het klassement en behaalde zelfs de gouden medaille. Lynn eindigde keurig als tiende.

In maart turnen zij de laatste voorronde en zal er bekeken worden wie er naar de regiofinale doorstroomt. Zaterdag 16 februari zullen de turnster van de vijfde divisie hun tweede voorronde turnen in Winterswijk. De jongste leden van de vereniging komen zaterdag 23 februari in actie tijdens de pre instap wedstrijd in Steenderen.

Meer berichten