Deelnemers van de wintertrial rijden over zowel over verharde als onverharde wegen.
Deelnemers van de wintertrial rijden over zowel over verharde als onverharde wegen. (Foto: Léontine van Geffen-Lamers)

Goede doelen steunen met wintertrial

  Sport

Brummen - “Er worden in de zomer al veel goede doelenrally’s gehouden waardoor wij de indruk kregen dat er een verzadiging aan het optreden was. Tijd dus voor wat anders!,” zo schetst Hans van Reen hoe de context van de wintertrial op 17 maart ontstaan is.

Van Reen is voorzitter van Rotary Club Brummen Engelenburg. “De afgelopen jaren hebben we om de twee jaar met veel plezier een goede doelenrally gehouden. We kregen daar veel positieve reacties op. Toch vonden we het tijd om wat anders te doen, omdat er in het voorjaar en zomer veel rally’s zijn. Daarom hebben we een wintertrial bedacht” gaat Van Reen enthousiast verder.

Op dit moment zijn de leden van Rotary Club Brummen Engelenburg druk bezig met het organiseren van deze wintertrial.

Hoe ziet de dag eruit?
Op zondag 17 maart starten de deelnemers in de ochtend vanaf een mooie locatie in Brummen. Via harde en (veel) onverharde wegen gaat de tocht door het afwisselende landschap in de regio. De route wordt uitgezet op basis van het bol-pijl systeem waarvoor de deelnemers een routeboek meekrijgen. Deze route is geschikt voor alle type auto’s, echter de deelnemers moeten rekening houden met winterse omstandigheden op de onverharde wegen.

Halverwege de trip, op de pauzelocatie, is een extra special stage voor 4x4-deelnemers. Voor de overige deelnemers is dit leuk om naar te kijken en voor de 4x4=deelnemers een extra uitdaging om aan mee te doen. “Blij zijn we met de bijdrage die het Riwald Dakar team levert. Op dit moment rijden zij deze rally. Op 17 maart zijn ze bij ons!,” vertelt Van Reen vol trots.

Goede doelen
De goede doelen waarvoor Rotary Club Brummen Engelenburg de wintertrial houdt en geld ophaalt, zijn de Cliniclowns en TOPfonds.

Meer informatie en inschrijven kan via: www.wintertrialrcbe.nl. Voor vragen kan men mailen met info@wintertrial.nl

Meer berichten