De U-14 eindigde in een gelijkopgaande partij met eredivisionist BAL net aan de verkeerde kant van de score.
De U-14 eindigde in een gelijkopgaande partij met eredivisionist BAL net aan de verkeerde kant van de score. (Foto: Yvette Barthen)

Hanze Stars trappen tweede seizoenshelft af met Olieballentoernooi

  Sport

Zutphen - Basketbalvereniging Hanze Stars trapte de tweede seizoenshelft op 5 januari af met het jaarlijkse Olieballentoernooi.

In een leuke ontspannen sfeer en omlijst door live muziek troffen de leden en hun families elkaar voor een potje basketbal, een nieuwjaarswens en een oliebol. De gemixte teams maakten er een sportieve middag van die werd besloten met een taart voor de winnaars.

Academy toont hoog niveau in wedstrijden tegen eredivisie teams BAL

In het ‘voorprogramma’ van het Olieballentoernooi speelde de Hanze Stars Academy twee wedstrijden tegen Basketbal Academie Limburg. Twee tegenstanders van formaat die beiden goed draaien in de landelijke Eredivisie. Het U14-team van onze Academy bleek zich heel goed te kunnen meten met de gasten uit Weert. Er werd in alle kwarten veel gescoord. Bij rust leidden Hanze Stars met één punt, maar na een iets minder derde kwart was er een kleine achterstand die niet meer ingelopen werd. De wedstrijd eindigde in een kleine (91-100) nederlaag. Het verschil was groter bij het U16 team (aangevuld met enkele U14 spelers). Vanaf het eerste kwart keken zij tegen een achterstand aan die gaande weg de wedstrijd verder werd uitgebouwd.

Tevreden over de eerste seizoenshelft

De teams van Hanze Stars kijken over het algemeen tevreden terug op de eerste seizoenshelft. De Heren verloren pas in de 8ste wedstrijd van het seizoen hun ongeslagen status en draaien volop mee voor het kampioenschap. De jeugdteams presteren naar behoren, al is dat (nog) niet altijd terug te zien in de stand. De weerstand die ze ondervinden, maakt ze steeds sterker. Hierdoor kijken we vol verwachting uit naar de tweede seizoenshelft.

Kom basketballen ook drie keer gratis proberen

Nu alle trainingen weer van start gaan is er ook weer de mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met de basketbalsport. Je kunt drie keer gratis meetrainen met de recreantenteams om te ervaren of basketbal wat voor jou is. Je zult merken dat basketbal een leuke snelle sport is, maar ook een waar techniek en inzicht belangrijk zijn. Wil je komen meetrainen? Stuur dan een mailtje naar informatie@hanzestars.nl. Dan nemen we contact met je op wanneer je kunt meetrainen.

Meer berichten