Zutphenaar Douwe ter Horst helemaal rechts
Zutphenaar Douwe ter Horst helemaal rechts (Foto: Marco Dedden)

Vierde plek voor Douwe ter Horst op de Dragon Cup 2018

  Sport

Zutphen - Zaterdag en zondag 1 en 2 december was de grote Dragon Cup, Chinese vechtsportkampioenschappen in de Duitse stad Wolfsburg. Inmiddels bekend Zutphense vechtsporter Douwe ter Horst was daar bij en deed mee in verschillende categorieën. Hij pakte met een zeer goede uitvoering van de Chen 24 vorm sterk de vierde plaats.

De Dragon Cup is een groot toernooi voor bijna alle facetten van de Chinese krijgskunsten. Zo kan er deelgenomen worden aan traditionele of moderne Wu.Shu, Shaolin Kungfu, Tai Chi Chuan, Pushing Hands of full contact Chinees Kickboksen het zogeheten Sanshou. Zutphenaar Douwe deed mee met een team van Shaolin Kungfu Apeldoorn die ook nog bestond uit: Douwe Geluk (ook Tai Chi schoolhouder), Laura Bonthuis en Argentina Cotcheza.

Ondanks een dagelijkse intense voorbereiding van vele uren harde training bereikte Douwe net het podium niet. "Hard en intens trainen is altijd goed, alleen moet alles op een toernooidag wel de goede kant op vallen. En dat gebeurt niet altijd. Ik ben superblij met mijn vierde plaats binnen het Tai Chi Chuan," aldus Douwe. Zijn teamgenoten pakten wel zeven medailles waaronder viermaal goud, eenmaal zilver en tweemaal brons.

Meer berichten