turnsters szg
turnsters szg (Foto: pr)

Successen bij clubteamwedstrijd voor SZG

  Sport

Zutphen/ Didam - Zaterdag 3 november werden de clubteamwedstrijden in Didam gehouden. Hierbij mochten vier turnsters per toestel turnen en tellen de beste drie cijfers mee. In wedstrijd 2 mochten de teams Pupil 2 D1 en Jeugd 1 D1 turnen, hierin deed SZG Zutphen mee met twee teams.

Gieneke Woestenenk, Tess Koel, Nina van Venrooij en Nienke van den Berghe turnden in een team en Lotte Kramer, Laura Welle, Jasmijn ter Mul en Linde Biesterbosch vormden het andere team. Beide teams lieten mooie en strakke oefeningen zien. Op vloer turnden alle meiden erg netjes, sprong leverde allemaal mooie overslagen op en op brug lieten zij ook mooie oefeningen zien. Het team Pupil 2 D1 werd vijfde en het team Jeugd 1 D1 werd zesde, de verschillen met het podium waren erg klein!

In wedstrijd 3 turnden Evy Oosterveld en Famke Roelofs, zij turnden samen met twee turnsters (Noya Boomkamp en Frederike Klein Bluemink) van RGV Ruurlo en vormden een team Instap/Pupil 1 N3. Zij begonnen op vloer en lieten mooie oefeningen zien. Op sprong lieten de meiden twee mooie overslagen zien en op balk waren er helaas nog wat zenuwen, waardoor niet alles er helemaal goed uitkwam. Aangezien er te weinig juryleden waren, turnden ze maar drie toestellen in plaats van vier en viel de brug dus weg voor Evy en Famke. De goede scores op de drie toestellen leverden een verassende, maar hele knappe derde plek op. Het verschil met de nummer 2 was maar 0,050 punten, dus het was heel spannend!

In de laatste wedstrijd turnden Zoë Zeevalkink, Iris Sievers, Merit Huisman, Maura Mol en Niene van Beek in het team supplement D. Ook zij turnden maar 3 toestellen en hoefden dus ook geen brug te turnen. Waar Iris 1 niveau en Zoë zelfs 2 niveaus hoger turnden, was het dus afwachten hoe het zou gaan verlopen. Op sprong werd goed gesprongen. Op de balk werden 3 hele goede oefeningen geturnd. Het laatste toestel leverde een hele goede oefening van Niene op (2e cijfer) en de andere meiden lieten ook prima oefeningen zien. Toen de prijsuitreiking kwam, was het best spannend, maar de meiden werden niet opgenoemd voor het podium. Toen de complete uitslag werd opgehangen, bleek echter dat de meiden net zoveel punten hadden gescoord als de nummer 3 en moest de prijsuitreiking dus opnieuw. De meiden kregen een heel hard applaus en krijgen binnenkort hun medailles en beker opgestuurd!

Meer berichten