Opvallend veel kinderen hebben zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC gehaald
Opvallend veel kinderen hebben zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC gehaald (Foto: Jill Mellendijk)

Zwembad Steenderen levert 65 topzwemmers af

  Sport

Steenderen - De zweminstructeurs van het Burg. Kruijffbad in Steenderen zijn trots: 65 toppers haalden hun zwemdiploma op de laatste zaterdag van het seizoen!

Stralende zon, een tribune vol trotse ouders, grootouders en belangstellenden en vooral veel blije kinderen! Precies zoals je je een afzwemdag voorstelt: groot feest! Het zwembad kreeg tijdens het diploma zwemmen onverwacht inspectie van Marga Evers van de Nationale zwembond en ze had louter complimenten over de aanpak en de techniek van de kinderen. Een fijne bevestiging van jaren hard werken.

Gestart met survival

Zwemlescoördinator Esmee Evers volgt de zwemles-ontwikkelingen op de voet. Het zwembad is het afgelopen jaar bijvoorbeeld gestart met ‘survival’ als toevoeging aan de zwemles; beginnende zwemmers gaan zonder bandjes het water in. Esmee: “Laat ze maar ontdekken dat ze best aan de kant kunt komen zonder techniek. Natuurlijk doen we dit in kleine stapjes, afgestemd op het kind. Het belangrijkste is dat ze vertrouwen krijgen in het water, vertrouwen in de zweminstructeur, dan hebben we de helft al gewonnen tijdens de zwemles.”

Diploma B en C

65 diplomazwemmers, maar er zijn zelfs meer dan 65 diploma’s uitgedeeld! Opvallend veel leerlingen hebben namelijk afgelopen seizoen zowel het B- als het C-diploma van het landelijke ZwemABC gehaald. Halverwege het seizoen bleek dat een grote groep B’tjes de stof van B al beheerste, dus ze gingen verder onder het mom ‘we zien wel hoe ver we komen’ maar de meesten konden het aan en hebben afgezwommen’. Wat zeker opvalt is dat een groot deel van de groep die B en C heeft gehaald, in de winter na hun A-diploma is doorgegaan met de zwemclub. Dat is niet toevallig natuurlijk. Het zwembad gaat ook deze winter weer met de zwemclub naar het binnenbad. Iedereen met diploma A of hoger is van harte welkom! De instructeurs verzinnen allerlei leuke oefeningen voor ieder niveau en soms houden ze zwemwedstrijden. Je mag altijd een keer gratis meedoen om te kijken of je het echt leuk vindt. Het is leerzaam maar vooral heel gezellig en afwisselend! Meer info over de zwemclub in Steenderen op www.zwembadsteenderen/zwemclub.

Meer berichten