Lancering digitaal platform Stichting Sportkompas

  Sport

Brummen – Het digitale platform van Stichting Sportkompas, bestaande uit een website en een Facebook- en Instagramkanaal, is live. De afgelopen periode is er hard gewerkt aan het verzamelen, creëeren en plaatsen van content, hierbij heeft de redactie van Stichting Sportkompas hulp gekregen van diverse sport- en gezondheidsaanbieders uit de gemeente. Dit heeft geresulteerd in een mooie website met daarop leuke en interessante artikelen met betrekking tot sporten, bewegen en gezondheid. Op de bijbehorende social media kanalen wordt ook informatie gedeeld om de inwoners van de gemeente Brummen van alles omtrent sport, bewegen en gezondheid op de hoogte te houden.

Stichting Sportkompas is sinds 1 februari dit jaar actief en heeft als belangrijkste taak sporten, bewegen en gezondheid in de gemeente Brummen te stimuleren. Daarbij wordt nauw samengewerkt met (sport)verenigingen, zorg- en welzijnsorganisaties en het onderwijs. De website en de bijbehorende social media kanalen hebben als doel inwoners van de gemeente Brummen te informeren over de diverse mogelijkheden wat betreft sporten, bewegen en gezondheid. De website is een laagdrempelige manier om informatie op te zoeken, in contact te komen met de verschillende verenigingen, clubs, organisaties en overige sport- en gezondheidsaanbieders en om te kijken wat er allemaal georganiseerd wordt.

Alle (sport)verenigingen en clubs hebben een eigen pagina op de website, met daarop relevante informatie en de mogelijkheid om door te klikken naar de website van de betreffende aanbieder, en worden van harte uitgenodigd om hun activiteiten en bezigheden met de redactie te delen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat sporten, bewegen en gezondheid gemeentebreed aandacht krijgen en dat niemand langs de zijlijn hoeft te staan: het digitale platform is er voor iedereen.

Het platform is een ideale mogelijkheid voor verenigingen en clubs om zichzelf op de kaart te zetten en zo ook mensen te bereiken die niet binnen hun huidige kring vallen. Bertine Lentink, Food & Sport Coach ziet de voordelen van het platform in: “Wat is er mooier dan dat alles wat met gezondheid, bewegen en sport in de Gemeente Brummen te maken heeft, op 1 platform terug te vinden is! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?” Ook Nanda Wubben en Frank van Engen van Fysiotherapie Eerbeek & Loenen zijn positief over het platform en hopen dat Stichting Sportkompas een verbindende schakel zal zijn voor de diverse sport,- beweeg- en gezondheidsaanbieders én voor alle inwoners van de gemeente. Het platform biedt een mooi podium om sporten, bewegen en gezondheid binnen de gemeente te stimuleren. Elke vereniging, club of organisatie is dan ook van harte welkom om samen met Stichting Sportkompas de schouders eronder te zetten en ervoor te zorgen dat sporten en bewegen verbinding brengt.

De redactie van het digitale platform is continu bezig met het verbeteren van de inhoud van de website en de bijbehorende social media kanalen, hierbij stemt zij zich af op wat de inwoners willen. Ideeën en input zijn dan ook meer dan welkom. Ga je bijvoorbeeld meedoen aan de Nationale Sportweek? Maak dan een leuke foto daarvan en stuur deze op. Of ga je eind oktober meedoen aan de Halloweentocht in Eerbeek? Maak daar dan eens een leuk filmpje van en deel je video met de redactie. Wie weet zie je jouw foto of filmpje verschijnen op de website en/of op Facebook of Instagram.

Het e-mail adres van de redactie is: redactie@stichtingsportkompas.nl

En de website is te vinden op: www.stichtingsportkompas.nl

Noot voor de redactie: voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Vivian Tromp, manager van Stichting Sportkompas, tel.: 0575-561544, mail: info@stichtingsportkompas.nl.

Meer berichten