Douwe ter Horst laat trots zijn oorkonde zien
Douwe ter Horst laat trots zijn oorkonde zien (Foto: Theo Bentink)

Zutphenaar Douwe ter Horst wint Tai Chi-oorkonde in Hamburg

  Sport

HAMBURG/ ZUTPHEN - Douwe ter Horst uit Zutphen deed de eerste week van september mee aan één van de grootste Europese Tai Chi toernooien in het Duitse Hamburg. Het was een ontzettend goede deelname want Douwe pakte een sterke vierde plaats en won daarmee de fel begeerde Wu Wei Cup 2018 oorkonde.

Tai Chi Chuan is een Chinese vechtkunst waar binnen in de rustige bewegingen.verschillende zelfverdedigingstechnieken verwerkt zitten. Veel beoefenen puur en alleen Tai Chi vorm.voor een gezonder maar ook een vitaler leven. Ook zijn er wedstrijden in de categorie vorm, waarbij een jury kijkt naar houding, techniek en balans.

Al jaren lang wordt dit grote toernooi georganiseerd door Jan Leminsky, een zeer gewaardeerd Tai Chi docent in Europa. Tai Chi scholen uit vele landen deden mee aan dit prachtige evenement. Zo waren er scholen uit Spanje, Frankrijk, Engeland etc. Maar ook Douwe ter Horst uit Nederland deed mee met de Chen stijl 24 vorm.

De wedstrijden waren verdeeld in poules met specifieke stijlen zoals de: Yang, Wu, Wudang of Chen stijl. Ook was er het onderdeel pushing hands waarbij het de bedoeling is om elkaar uit evenwicht te brengen. Ook binnen het pushing hands had je verschillende categorieën op lengte en gewicht om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te houden.

Douwe ter Horst zijn Chen stijl Tai Chi vorm resulteerde in een knappe 4de plaats, waarmee Douwe het ere certificaat won. Een oude maat van Douwe dhr Michael Luther pakte ook een 4de plaats met zijn sterke Peking vorm. Douwe nam met volle blijdschap zijn oorkonde in ontvangst en heeft Zutphen hiermee weer goed op de kaart gezet.

Meer berichten