Wielersportvereniging ETP Zutphen is rookvrij

  Sport

Wielersportvereniging ETP Zutphen is vanaf 1 juli rookvrij. Dit is unaniem op de bijzondere ledenvergadering van 11 juni besloten.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Veel kinderen brengen een groot deel van hun vrije tijd door op onze sportvereniging. Daarom vraagt de ETP aan iedereen die op het sportterrein komt voortaan het terrein rookvrij te houden om kinderen het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil de ETP, kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

Wat verandert er bij Wielersportvereniging ETP Zutphen?

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! Wel vraagt de ETP rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij.

Zien roken, doet roken

Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Het bestuur en de leden zijn van mening dat 'sporten en roken passen niet bij elkaar'. De ETP wil een gezonde sport omgeving waar een goed voorbeeld gegeven wordt.  

Een rookvrij sportterrein draagt bij aan de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie'.

Rookvrije Generatie

De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

De volgende stap, een rookvrij sportpark Zuidveen

Meer berichten