Quinty met Holly
Quinty met Holly (Foto: Raad van Beheer )

Zutphense Quinty (13) naar Europees Open agility

  Sport

Quinty Kdise uit Zutphen, 13 jaar, is actief bezig met agility (hondensport). Ze beoefent deze sport ongeveer een jaar met Holly, een Kooikerhondje . Ze loopt met Holly in de junioren en 'gewone' volwassen competitie. Quinty en Holly hebben al veel prijzen gewonnen.

Op 17 juni j.l. behaalde ze met Holly een 3e plaats op het NK agility voor junioren. Van 13 t/m 15 juli a.s. gaat ze haar best doen met Holly op het EO agility voor junioren (hoger dan dit is er niet, er bestaat geen WK voor junioren) EO staat voor Europees Open, dat betekent dat het open staat voordeelnemers uit alle landen, eigenlijk een WK dus. Er worden zo’n 450 deelnemers uit alle landen, waaronder Amerika verwacht. Het EOJ zal dit jaar in Breda, Nederland worden gehouden.

Agility is een sport waar je jouw hond door een parcours stuurt met gemiddeld 21 toestellen. Er is een Vast Parcours, hierin staan ook 'raakvlak' toestellen, zoals een kattenloop, wip, en schutting waarbij de hond om veiligheidsredenen het raakvlak ( aangegeven in een andere kleur) moet aanraken bij zowel de oploop als de afloop van dit toestel, verder staan er sprongen, palen (slalom) en tunnels. In een Jumping staan sprongen en tunnels, geen raakvlaktoestellen. De hond moet, gestuurd door de 'handler' ,zo snel mogelijk foutloos rondkomen, in ieder geval binnen de van tevoren aangeven tijd.

Meer berichten