Foto: Michael Dikmans

Xcellent Defense start met Krav Maga lessen in Zutphen

  Sport

Zutphen - Jason van der Zeeuw (25), Krav Maga instructeur, gaat zaterdag 12 mei beginnen met het geven van Krav Maga lessen in Zutphen aan burgers van 18 jaar en ouder. “Op dit moment beoefen ik Krav Maga ruim 4 jaar en in die periode is het een belangrijk deel van mijn leven geworden”, aldus van der Zeeuw.

Op zaterdag 12 mei zal er een gratis kennismakings-seminar plaatsvinden in de gymzaal aan de Paulus Potterstraat 12a te Zutphen. Het seminar zal van 11.00 tot 14.00 uur duren en bevat een gratis lunch, training en natuurlijk veel informatie over Krav Maga.

Van der Zeeuw is gecertificeerd bij de kwalitatief beste Krav Maga bond ter wereld; de IKMF (International Krav Maga Federation). De IKMF heeft Israël als thuisbasis. Alle instructeurs hebben dan ook ten minste 23 full-time dagen getraind met het Israëlische team van Instructeurs van de IKMF, voordat zij een zwaar examen moesten afleggen. Van der Zeeuw zal in Zutphen de vierde locatie van ‘Xcellent Defense’ gaan starten. Xcellent Defense is een Krav Maga school die zich richt op hoge kwaliteit zelfverdediging.

Over Krav Maga

Krav Maga is geen martial art. Binnen Krav Maga zijn er geen wedstrijden, geen regels en geen grenzen. Binnen Krav Maga leer je om om te gaan met realistische scenario’s. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand in een lift een mes trekt of dat je op straat door meerdere mensen wordt belaagd. Dit en veel meer scenario’s met messen, pistolen en meerdere tegenstanders, komen aan bod bij Krav Maga.

Het maakt in principe niet uit waar je woont of hoe klein de kans soms lijkt op een bepaald scenario, alles wordt getraind. “Sinds ik ben begonnen met Krav Maga ben ik veel zelfverzekerder geworden, ik voel me veilig en weet wat ik kan en hoe ik conflicten proportioneel kan oplossen”. Van der Zeeuw is vastberaden om iedereen een eerlijke kans te geven om zichzelf te kunnen verdedigen en veiliger te laten zijn en voelen.

Geïnteresseerd? Meld je vóór 10 mei aan voor het gratis kennismakingsseminar via e-mail: jason@kravmaga-oostnederland.nl

Kijk voor meer informatie op www.xcellentpt.nl

Meer berichten