Foto: SZG Zutphen

SZG turnsters nog wat zenuwachtig bij eerste wedstrijd derde divisie

  Sport

Zutphen - Zaterdag 25 november was de eerste voorwedstrijd voor de turnsters van SZG die uitkomen in de derde divisie. Ten opzichte van afgelopen jaar komen er heel veel meiden uit in deze divisie, vorig jaar waren het twee turnsters van SZG en dit jaar maar liefst negen! Het was dus een hele opgave voor de meiden om zo vroeg in het seizoen te pieken op dit hogere niveau, maar ze stonden er.

In de tweede wedstrijd kwamen de pupillen 1 N3 en pupillen 2 N3 uit. Zoë Zeevalkink had de laatste weken minder getraind in verband met een vingerblessure, maar verbeet de pijn en eindigde op de 10e plaats bij de pupillen 2, Lotte Kramer werd in dit niveau 18e, maar heeft al veel vooruitgang laten zien ten opzichte van vorig seizoen. Gieneke Woestenenk en Juno Stein turnden bij de pupillen 1. Het was goed zichtbaar dat ze gespannen waren, maar het ging al best goed voor een eerste wedstrijd in de derde divisie en ze eindigden als 16e en 17e. 

In de derde wedstrijd kwamen Nikki Nijveld en Iris Sievers in actie bij de Jeugd 1 N4. Nikki liet een hele goede brugoefening zien en Iris straalde op de vloer. Er zijn ook bij Iris en Nikki al veel dingen die erg goed gaan, maar zij kunnen zich zeker nog verbeteren om de volgende keer nog hoger te eindigen. Nikki werd 23e en Iris werd 15e. 

In de vierde wedstrijd van deze dag kwamen heel veel turnsters in actie waardoor het een lange wedstrijd werd die meer dan 4 uur duurde. Meike Lammes turnde bij de Junioren supplement D en Eline Huisman en Michelle Goedhart bij de Senioren supplement C. Meike turnde zich met vooral een erg goede vloeroefening na de 19e plaats van de 36 deelnemers! Eline kon niet alle toestellen turnen in verband met een enkelblessure, maar liet op brug en balk al wel zien dat zij veel vooruitgang heeft geboekt. Michelle turnde zich door veel nieuwe en moeilijke elementen naar een nette 18e plaats van de 41 deelnemers!

Trainer Raoul Jansen is erg trots op de turnsters: 'Ze hebben voor een eerste wedstrijd op dit niveau al goed gepresteerd. En we gaan samen hard werken voor de tweede voorwedstrijd op 16 december. Ik heb er alle vertrouwen is dat de zenuwen dan beter in bedwang zijn en dat ze nog meer kunnen laten zien!'
 

Meer berichten

Shopbox