Foto: De Spreng

Sinterklaasfeest bij ZV de Spreng

  Sport

Brummen - Op vrijdag 1 december was het zover. Sinterklaas zou ook dit jaar een bezoekje brengen bij de vereniging. Om 18.30 uur werd het zwembad omgetoverd in een heus spelletjes circuit. En toen de kinderen in groepen verdeeld waren kon het feest beginnen.

Terwijl de kinderen druk bezig waren met de spelletjes (zwarte pietenrace, pakjes in de schoorsteen gooien en schoorsteen springen) werd Sinterklaas warm ontvangen door de voorzitter van de vereniging Arein Lazonder.

Hij begeleidde Sinterklaas naar het zwembad en gaf hem een rondleiding langs alle spelletjes. Waar hij ook de kinderen een handje schudde en veel belangstelling toonde vor hun activiteiten. Na zo'n wandeling langs het bad, wat best wel wat vergt voor Sinterklaas, begeleide Arein Sinterklaas naar zijn mooie stoel. De kinderen kwamen in groepjes bij hem zitten.
Daar werd natuurlijk gezongen en het een en ander aan Sinterklaas vertelt. Er werden zelfs spelletjes gedaan. Zoals woordgrapjes en een rebus.

De pieten maakte er ondertussen een grote bende van in het bad. Stoelen, bezems alles ging het bad in.
Maar dit werd goed gemaakt met handen vol pepernoten die de kinderen kregen. Maar stiekem vond iedereen het prachtig dat er van alles in het bad werd gegooid.

Helaas moest de Sint weer weg. Want er zaten nog meer kindjes op hem te wachten elders in het land.

Het feestje was daarmee nog niet afgelopen, want de kinderen mochten heerlijk vrij zwemmen. En na afloop kreeg iedereen nog een lekkere verrassing. Het was een geslaagde avond.

Zoals elk jaar wordt er een cadeau uitgedeeld voor degene die de meeste loten heeft verkocht van de Grote clubactie. Een actie om extra geld te verdienen voor de vereniging.
Dit jaar waren Stijn en Sven Eggink de gelukkige. Zei hadden wel 103 loten verkocht. Dus een cadeau voor hun was zeer op zijn plaats.


        

Meer berichten

Shopbox