Foto: De Spreng

Topprestaties zwemmers ZV de Spreng tijdens Gelderse Kampioenschappen

  Sport

Brummen - De zwemploeg van ZV de Spreng heeft een grote indruk achtergelaten tijdens het Gelders Kampioenschap korte baan zwemmen in Nijmegen. In het Erica Terpstra bad werden vele persoonlijke records behaald.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de zwemverenging dat ZV de Spreng jeugdzwemmers uit eigen opleiding afvaardigde naar een Gelders Kampioenschap korte baan; het hoogste niveau in de regio Gelderland. Maar liefst 3 zwemmers wisten zich te kwalificeren.

Veerle Jansen startte op 4 afstanden: 50 meter rugslag, 50 vrije slag, 100 rugslag en 100 vrije slag. Met twee 4e plaatsen greep zij net naast de medailles. Steef Grotenbreg kwam uit op de 50 meter vrije slag, een afstand met enorme concurrentie. Hij zwom naar een knappe 22e plaats. De meeste startplaatsen waren voor Wesley Grotenbreg. Hij had zich gekwalificeerd voor 5 afstanden: 50 meter vlinderslag, 100 meter vrije slag, 50 meter schoolslag, 200 meter wisselslag en 50 meter vrije slag. En elke afstand was goed voor een nieuw persoonlijk record.

Veel tijd om te herstellen hebben de zwemmers niet. 10 december staat een thuiswedstrijd voor de gehele selectie op het programma, in zwembad Rhienderoord.

Een week later, in het weekend van 16 en 17 januari, is het de beurt aan de Gelderse B Kampioenschappen. Deze wedstrijd is bedoeld voor de zwemmers die zich net niet wisten te plaatsen voor het A kampioenschap. Het biedt ze de mogelijkheid om toch de ervaring op te doen. De kans is groot dat en deel van de selectiezwemmers zich ook voor deze wedstrijd weten te kwalificeren.

Meer berichten

Shopbox