Logo zutphensekoerier.nl


Hanze Stars basketbal maakt gehakt van Rotterdam

  Sport

Zutphen - Afgelopen zaterdag waren er zes wedstrijden voor basketballend Zutphen. De twee landelijk spelende teams van Hanze Stars moesten allebei spelen tegen Rotterdam Basketball.

Als eerste moesten de jongeren onder 14 jaar aantreden. Al snel werd orde op zaken gesteld; via de kwart standen 22-3 46-7 en 73-13 werd de eindstand van 100-32 bereikt. De u14 staat nog steeds ongeslagen bovenaan. Volgende week staat de kraker in en tegen het ook nog ongeslagen Groningen op het programma.

De u12 speelde ook tegen Rotterdam. Hier werd wat meer tegenstand geboden maar een spannende wedstrijd werd het niet. 91-67 voor Hanze Stars Zutphen.

Bij de u18 werd het wel spannend. Doordat coach Klijnsma zelf een wedstrijd moest spelen met heren 1, zat Frank v/d Linden op de bank in Harderwijk waar Rebound de gastheer was. Na een zeer stroef 1e kwart (17 pnt achterstand) werd er overgeschakeld naar een strakke pressing. Hierdoor kon Hanze Stars weer goed bijkomen en werd het stuivertje wisselen. Vlak voor tijd stond Zutphen 3 punten voor maar wist Rebound met een driepunter een verlening af te dwingen. In de extra tijd speelden spanning en emoties een belangrijke rol. Helaas trok Hanze Stars aan het kortste einde en was het verlies een feit: 79-77 (na verlenging)

Ook het eerste heren team had ook een spannende wedstrijd. Ze speelden tegen Wyba uit Wychen. Helaas werd er nipt verloren: 56-62.

De u14-3 speelde in Rhenen tegen medekoploper Black Stars. Hanze Stars kon helaas niet genoeg weerstand bieden en zo moest het team van Jacques en Ties de Groot de eerste verliespartij incasseren: 79-30.

Tot slot verloor ook heren 2 in Deventer ruim van Isala: 79-30

Volgende week 5 thuiswedstrijden in sporthal de Mene: om 10.30 uur speelt de u14-2 tegen Valley Bucketeers uit Nijverdal. Om 12.15 uur speelt u18 ook tegen Nijverdal. 14 uur heren 1 tegen Challange uit Beuningen; 15.45 speelt heren 2 tegen Twello en tot slot om 17.30 uur speelt u16 tegen Ceres Emmeloord. Deze wedstrijden zijn allen te zien aan Markolle 1 in Zutphen. Gratis entree.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox