Logo zutphensekoerier.nl


Kangoeroes in actie.
Kangoeroes in actie. (Foto: Pieter Keuzekamp)

KVZ zorgt voor spektakel in Hanzehal

  Sport

Zutphen - Korfbalvereniging KVZ opende zaterdag 11 november het zaalseizoen met een waar spektakel in de Hanzehal.

De dag waarop de eerste wedstrijden in de zaalcompetitie werden gespeeld, greep KVZ aan om alle jeugdteams feestelijk te presenteren aan een bomvolle publieke tribune. De jeugdteams vormden met groen, zwart, wit gekleurde doeken de letter K V Z met daaronder een rode streep met in het midden een korf. Daarop lieten de Kangoeroes, de jongste korfballers in spé, zien hoe goed zij al kunnen schieten.

Niet alleen de jeugdspelers maar ook alle begeleiding daaromheen werd zaterdag tijdens de teampresentatie in het zonnetje gezet. De trainers, de coaches, het wedstrijdsecretariaat, maar ook de ouders die wassen en rijden naar de uitwedstrijden door het hele land. Speciale aandacht ging uit naar de jeugdspelers die zich inzetten als assistent trainer/coach. Ook de cirkel eromheen van opa’s en oma’s en andere trouwe supporters, die ook zaterdag zo ruim aanwezig waren op de tribune, werden niet vergeten. Samen houden zij KVZ ‘alive and kicking’ en dragen zij week in –week uit waar de club voor staat ‘KVZ Samen Sterk!’.

Voorafgaand aan de teampresentatie speelde KVZ 2 haar eerste thuiswedstrijd in de zaalcompetitie tegen MIA 2. De jonge ploeg van KVZ verdiende eigenlijk wel een punt. Gretigheid, gecombineerd met onervarenheid, leidde met name in de slotfase tot verkeerde keuzes en nekte de ploeg in de laatste minuut. KVZ 2 verloor met 18-19.

Na de teampresentatie speelde KVZ 1 tegen Rapid 1 een spannende wedstrijd, waarbij het publiek met trommels en KVZ-kreten goed van zich liet horen. Een voorsprong van KVZ in de beginfase van de wedstrijd werd gevolgd tot een achterstand van 4 doelpunten in de eerste fase van de 2e helft. Door keihard als team te blijven werken, kwam KVZ terug in de wedstrijd en won de wedstrijd met 25-24. Hier heeft de ploeg onder leiding van Elmar Hesselink naar toe gewerkt en op gewacht.

Hij had er niet veel woorden voor: “Geweldig gewoon!”

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox