Logo zutphensekoerier.nl


Links Douwe ter Horst uit Zutphen.
Links Douwe ter Horst uit Zutphen. (Foto: Ferdinand van Beek)

Brons voor Zutphenaar op NK Tai Chi

  Sport

Utrecht/ Zutphen - Zutphenaar Douwe ter Horst nam zaterdag 11 november deel aan de Nederlands kampioenschappen Tai Chi, Qi Qong en Pushing Hands. Hij kwam met vier anderen uit op dit grote toernooi van de Stichting Taijiquan Nederland en pakte een bronzen podiumplaats.

Douwe ter Horst is een steeds bekender wordende beoefenaar van de Chinese krijgskunsten. Douwe beoefent vormen van kungfu, tai chi, qi qong en pushing hands en is geregeld te vinden op het wedstrijd circuit. Van Wu Shu, tot traditioneel kungfu, sparren, tai chi of qi qong Douwe heeft vaak meegedaan en met vele successen.

Dit keer deed Douwe mee aan het nationale Tai Chi Chuan kampioenschap en deed de Chen stijl 24 vorm en kwam in actie op het onderdeel pushing hands. Tai Chi is te beoefenen middels vorm, zelfverdediging en kan zowel gewapend als ongewapend zijn. Ook zijn er vechtsport en zelfverdediging applicaties binnen het Tai Chi.

Het open Nederlands kampioenschap Tai Chi werd druk bezocht en er waren deelnemers van zowel nationale als internationale bodem. Erg hard werd er gestreden en elke deelnemers liet zijn beste Tai Chi, Qi Qong en pushing hands zien. Pushing Hands is een contact wedstrijd waarbij je je tegenstander uit balans probeert te krijgen zonder contact te verliezen met de tegenstander. Tai Chi vormen en Qi Qong beoefen je individueel of in groepen je hebt daar geen directe tegenstander. Douwe ter Horst kwam uit voor Shaolin Kungfu He Yong Gan Apeldoorn en won de bronzen medaille op dit geweldige toernooi.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox