Logo zutphensekoerier.nl


Swimstars bestaat 2 jaar

  Sport

Zutphen - Swimstars viert donderdag 12 oktober het tweejarig bestaan. De afgelopen 2 jaar hebben tal van kinderen deelgenomen aan de Swimstar zwemlessen en daarbij zijn er meetbare resultaten geboekt.

Een feestelijke mijlpaal, wat 2 jaar geleden begon als droom of idee is werkelijkheid geworden. Lia Weijts, kinderoefentherapeut Cesar van Bewegendwijzer uit Zutphen en Jacco Peelen van Rhienderoord Zwem & Sport Plezier kijken positief terug op de vruchtbare samenwerking.

Beiden kijken ook uit naar de toekomst, want er zijn veel kinderen die op verschillende fronten een motorische achterstand hebben en nog moeten leren zwemmen. De kracht van Swimstar is kennis, enthousiasme, kleine lesgroepen en persoonlijke benadering.

Swimstars is voor kinderen die een zwemster worden na wat intensievere oefening. Niet voor alle kinderen namelijk is bewegen en zwemmen altijd zo gemakkelijk en vanzelfsprekend. Sommige kinderen hebben meer oefening en begeleiding nodig. Vandaar dat men binnen Rhienderoord Zwem & Sport Plezier 2 jaar geleden een samenwerkingsverband zijn aangegaan met kinderoefentherapeut Lia Weijts uit Zutphen. Lia heeft 22 jaar ervaring met kinderen met motorische ontwikkelingsproblemen.


Swimstars is een speciaal trainingsmoment voor kinderen welke meer dan gemiddeld oefening nodig hebben om tot zwemmen te komen. Er wordt geoefend met de kinderen om de motorische voorwaarden te creëren om tot het aanleren van zwemmen te komen. Hierbij zal er een combinatie gemaakt worden van kinderoefentherapie in de sportruimte en in het water. In het water zal er geoefend worden onder begeleiding van een zweminstructeur van Rhienderoord en een kinderoefentherapeut, dus alles bij Rhienderoord Zwem & Sport Plezier onder 1 dak.

De kinderen die deelnemen of hebben deelgenomen aan het Swimstars avontuur hebben meetbare resultaten geboekt. Deze resultaten zijn zichtbaar met name in kracht, conditie, coördinatie, motorisch meer vaardig worden en snellere progressie richting afzwemmen. Men ziet als neveneffect dat kinderen meer zelfvertrouwen ontwikkelen iets wat een positieve invloed heeft ook op schoolprestaties en ook op het contact met leeftijdsgenootjes. Naast de succeservaring welke de kinderen opdoen tijdens de "zwemles", zien we dat de kinderen ook veel plezier hebben tijdens de oefeningen.


Meer informatie en vragen over de Swimstars omtrent voorwaarden, deelname en tegemoetkoming in de kosten door de zorgverzekeringen zijn te verkrijgen bij Jacco Peelen zwemles@rhienderoord.nl of Lia Weijts lia@bewegendwijzer.nl.

Meer berichten


Shopbox