Logo zutphensekoerier.nl


Pony zestal, klasse L, cat. D Van Links naar rechts: Niels Fransen, Kirsten Brinkman, Instructrice Richelle Kroesen, Fabiënne Berendsen, Michelle Berendsen, Vivian Schiphorst en Jasmijn Swennenhuis.
Pony zestal, klasse L, cat. D Van Links naar rechts: Niels Fransen, Kirsten Brinkman, Instructrice Richelle Kroesen, Fabiënne Berendsen, Michelle Berendsen, Vivian Schiphorst en Jasmijn Swennenhuis. (Foto: Gorssel-Zutphen)

Zes pony's Gorssel-Zutphen Gelders Kampioen Outdoor

  Sport

GORSSEL - Zes pony's van Gorssel Zutphen lieten afgelopen zaterdag een prachtige harmonieuze proef zien in de klasse L op de Gelderse outdoor kampioenschappen in Wezep.

Dit resulteerde met een score van meer dan 70 procent in een welverdiende kampioenstitel van Gelderland en Flevoland. Zij lieten met deze score de concurrentie ver achter zich.

Het vele trainen onder de bezielende leiding van Richelle Kroesen werd beloond. Met deze uitslag heeft het zestal zich gekwalificeerd voor de Hippiade op 26 augustus bij het KNHS-centrum te Ermelo. Hier zullen zij gaan strijden voor de kampioenstitel van Nederland.

Wie ook naar de Hippiade mag afreizen is Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi, zij behaalde in Wezep een hele mooie vierde plaats in de klasse L2 dressuur cat. D/E.

Verder viel Michelle Berendsen in de prijzen met haar pony Annabel, zij startte met haar pony Annabel van de Stompslag in de klasse B springen. Zij stuurde haar pony tweemaal foutloos rond wat resulteerde in een vijfde plaats. Het nog jonge viertal had zich ook geselecteerd, in Wezep lieten zij zich van hun beste kant zien, maar helaas nog geen podiumplaats. Nicole Kroesen, Richelle Kroesen en Hendrik-Jan Nijveld zorgden er voor dat alle ruiters en amazones goed voorbereid aan hun proef konden beginnen.

Verenigingskampioenschappen
Ook in het verenigingskampioenschap werd zeer verdienstelijk gereden door team 1 van Gorssel-Zutphen. Een verenigingswedstrijd bestaat uit vier dressuurruiters (Herman Lammers, Kirsten Brinkman, Vivian Schiphorst en Fabiënne Berendsen) plus vier springruiters (Michelle Berendsen, Lisanne Berendsen, Herman Lammers en Josefien Fransen). De dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld en de springfouten worden hier in tweevoud in mindering gebracht. Voor Gorssel-Zutphen resulteerde dit in een score van 781 hiermee behaalde zij het reserve kampioenschap.

Kringkampioenschappen
Voorafgaand aan de regiokampioenschappen hebben de ruiters deelgenomen aan de selectiewedstrijden van de kring Berkel-IJssel. Hier werden de startbewijzen verdiend voor deelname aan de regiokampioenschappen. Maar liefst 8 ponyruiters hebben zich geplaatst, waarvan er zes zelfs kringkampioen of reserve kringkampioen zijn geworden.

Helaas hebben de ruiters, behalve Kirsten Brinkman en Michelle Berendsen, voor hun individuele klassement geen hoge klasseringen bereikt, maar het kampioenschap van het zestal en de tweede plek bij het verenigingskampioenschap hebben dat ruimschoots goedgemaakt.

Regiokampioenschappen paarden
Volgende week vinden de regiokampioenschappen voor de paarden plaats. Via de kringkampioenschappen hebben zich 6 leden van Gorssel-Zutphen geplaatst: Antoinet Bongertman (kringkampioen), Hendrik-Jan Nijveld (reserve kringkampioen), Heidi Brokke, Carine Brinkman, Eddie Brinkman en Viveke Meutstege. Naast deze ruiters die hun individuele wedstrijd rijden, zal Gorssel-Zutphen ook  met een viertal aan de start komen en deelnemen aan het verenigingskampioenschap. 

reageer als eerste
Meer berichten