Logo zutphensekoerier.nl


Shaolin Kung Fu in Zutphen

  Sport

ZUTPHEN/ BRUMMEN - Vanaf september is het mogelijk om Shaolin Kung Fu te beoefenen in Zutphen. Sinds 2013 geeft Patrick Willemse les in Brummen. Omdat er geen extra sportlocatie in Brummen is gevonden en meer dan 75 procent van de leerlingen uit Zutphen komt is de stap gemaakt om ook Kung Fu les te geven in een andere gemeente.

De vrijdaglessen beginnen op 8 september en zijn van 19.00 tot 20.30 uur. De sportzaal is in de Theo Thijssenschool gelegen aan de Mulderskamp 164. Op woensdag en zondag blijven de trainingen in Brummen bij Rhienderoord Zwem & Sport Plezier.

Omdat de huidige naam Shaolin Kungfu Brummen niet past bij een school in meerdere gemeenten gaat de Kung Fu-school voortaan verder als Vereniging Chinese Vechtkunst.

Shaolin Kung Fu is een eeuwenoude vechtkunst die ongeveer 1500 jaar geleden is ontstaan in de Shaolin Tempel in China. Shaolin staat bekend om haar explosieve en vloeiende bewegingen die elkaar snel afwisselen. Veel vechtkunsten vinden hun oorsprong uit het Shaolin Kung Fu. De trainingen bevorderen een sterk, gezond en soepel lichaam.

De trainingen bestaan uit conditie, behendigheid, lenigheid, acrobatiek, krachttraining en zelfverdediging. Na een goede basis kan de leerling zich specialiseren in verschillende wapen- en dierstijlen. De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar en ouder en zowel voor gevorderden als mensen zonder vechtsport ervaring.

Gratis proefmaand
Ontdek de eeuwenoude vechtkunst Shaolin Kung Fu. De gehele maand september is de training gratis voor nieuwe leerlingen. Vergeet niet om je sportkleding mee te nemen. Er zijn drie trainingen per week te volgen. Voor kinderen in de leeftijden van 4 tot 7 jaar is er een aparte Kung Fu Kids groep.

Meer informatie via: www.chinakungfu.nl

Reageer als eerste
Meer berichten