Logo zutphensekoerier.nl


Zomer bij zwembad IJsselslag. De lessen gaan door. Van Aquafitbox tot Aquabootcamp of ouderwetse baantjes.
Zomer bij zwembad IJsselslag. De lessen gaan door. Van Aquafitbox tot Aquabootcamp of ouderwetse baantjes.

Boksen in bad of liever baantjes?

  Sport

"Blijf gaan! Schouders weer omlaag. Blijf gaan, opzij, opzij, opzij! Linkerbeen, geef maar een schop. Even een minuutje volhouden. Kom op. Hatsjikidee!" Energiek springt Annoesjka Noppers op de kant van het zwembad op en neer. "En hoog, en hoog, en hoog!"

ZUTPHEN - Het is donderdag 19.45 uur en zes dames staan in het water van zwembad IJsselslag. Terwijl heel Nederland vakantie viert gaat Aquafitbox gewoon door. En Aquabootcamp, Aquajoggen en de Aquaplus inclusief koffie.

Vakantierooster

Annoesjka: "We werken met een vakantierooster, want de lessen zijn in de vakantieperiode wel iets aangepast. We gaan gewoon door, alleen cardio valt af. Vandaag val ik in voor de vaste instructrice op de donderdagavond. Inderdaad; zij is op vakantie!"

Terwijl in het kleine bad de zomerhit medley uit de geluidsboxen schalt is het in het wedstrijdbad een stuk rustiger. Hier staat vakantie-invalster Leah Post op de kant bij Aquatrim. "Tijdens het trimzwemmen let ik op de techniek van de zwemmers. Mevrouw in baan vijf wil graag dat ik haar help haar borstcrawl te verbeteren, dus dat doen we vanavond. Ik let op waar ze haar armen het water in steekt, hoe ze met haar benen flippert. Je kunt iedere dag recreatief komen zwemmen en om 14.00 uur is er een spel. Je merkt dat het hier wat drukker is wanneer het regent, maar met mooi weer kun je buiten op de ligweide liggen."

Bokshandschoenen
Bij de Fitboxles hebben de dames inmiddels bokshandschoenen van foam aan hun handen. Dit levert extra weerstand op in het water. "Dames, super, ik zie golfslag! Zwaar hè?!" Op de maat van de muziek boksen de dames onder en boven water. Het kost ze zichtbaar moeite. Al blijft Phil stralend lachen. Na afloop van de les vertelt Phil. "Ik ben hier nu voor de tweede keer en ik vind het zwaar maar ook erg leuk."

Riet komt al twintig jaar naar de lessen in het IJsselbad. "De lessen variëren nogal eens. Nu zijn er op maandag veel lessen met dans, die vind ik niet inspannend genoeg. Fitboxen is wel intensief, daar moet ik echt voor werken." Annoesjka rondt de les af. "Draai maar rustig met je schouders rond, masseer je spieren van je dij. Nog even strekken. Klaar!" Het is half negen, het bruisbad gaat aan. Tevreden laten alle zwemmers zich tussen de bubbels zakken. Benen, buik, billen en armen, alle spieren zijn aan bod gekomen. Tijd om te relaxen.

Kijk voor de juiste openingstijden en lessen de website het zomerrooster van zwembad IJsselslag.

ijsselslag.nl

reageer als eerste
Meer berichten