Logo zutphensekoerier.nl


Schoolsportdag in Brummen

  Sport

BRUMMEN - Alle kinderen uit groep zes tot en met acht uit Brummen, Leuvenheim, Hall en Empe deden mee aan de sportschooldag. Maar liefst 325 kinderen proefden aan diverse sporten.

Groep acht ging, onder begeleiding van leerkrachten en ouders, in groepjes op de fiets door Brummen voor golf, kegelen, judo, mountainbiken en fitnessen. Groep zeven bleef op sportcomplex de Hazenberg en gingen tennissen, hockeyen, voetballen, slagballen, trefballen en beachballen. Groepe 6 kreeg van weer andere verenigingen een clinic. Zij kregen korfbal, gymnastiek, dammen, slagbal, trefbal en volleybal.

Gymleerkracht Han Lebbink, die deze dag al jaren organiseert, kijkt terug op een zeer geslaagde dag: "het gaat deze dag niet om 'de beste' te zijn, maar om het kennismaken met de vele verschillende sporten die er in de gemeente Brummen en omgeving zijn! Daarbij zijn de scholen in alle groepjes door elkaar gemengd, zodat de kinderen elkaar ook beter leren kennen en er geen 'scholenstrijd' is."

De schoolsportdag bracht niet alleen de jeugd op de been. Vele vrijwilligers van de verenigingen, ouders en leerkrachten hadden een drukke dag. Gelukkig was het voor de EHBO niet druk.

reageer als eerste
Meer berichten