Logo zutphensekoerier.nl


Foto: Zutphen Actief/Pascale Drent

Leerlingen stappen in het bootje

  Sport

ZUTPHEN - Op een zonovergoten Marshaven werden afgelopen woensdagmiddag leerlingen van het Baudartius College de eerste stappen van de roeisport bijgebracht.

Docent Bewegingsonderwijs Hiele van Valburg was samen met tien leerlingen te gast bij roeivereniging Isala. Daar stond een ploeg ervaren roeiers onder leiding van Hans Cornelissen klaar om een roeiclinic te verzorgen. De leerlingen hadden zichzelf opgegeven voor deze clinic, zodat ze extra gemotiveerd waren om de roeitechniek onder de knie te krijgen. En dat ging zeer verdienstelijk, want na een rondje op de Marshaven hadden de meesten de slag al goed te pakken!

Isala is een van de deelnemende sportverenigingen aan Zutphen Actief, waarbij een aantal buurtsportcoaches activiteiten ontplooit om sport en bewegen in de gemeente Zutphen te stimuleren. Stefan Zwaferink, buurtsportcoach van Zutphen Actief en tevens lid van Isala, wil graag de roeisport in Zutphen en omgeving promoten en richt zich daarbij vooral op scholen in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. Met dat doel is binnen de vereniging een speciale jeugdcommissie in het leven geroepen, die het roeien van jeugdleden in de leeftijd vanaf 14 jaar verder zal vormgeven.

De weergoden waren de deelnemers aan de clinic in ieder geval goed gezind, want na de inspanning in de roeiboten op het water, kon iedereen een verfrissende duik in de haven nemen!

reageer als eerste
Meer berichten