Logo zutphensekoerier.nl


Hanze Stars 40 jaar en U12 speelt finale Open NK

  Sport

ZUTPHEN - Voor basketbalvereniging Hanze Stars was het afgelopen weekend een belangrijke weekend. De jeugd onder 12 jaar speelde de finaleronde van het Open Nederlands Kampioenschap in Wijchen én de vereniging Hanze Stars vierde het 40-jarig bestaan.

In de halve finale moest U12-1 eerst gewonnen worden van landskampioen MBCA uit Amstelveen. Na een spannende strijd werd jammer genoeg nipt verloren.
De troostfinale was nog spannender want hierin moesten de jongens en meisjes pas na verlenging hun meerdere erkennen in Uball uit Utrecht.
Ondanks deze teleurstelling kunnen ze terugkijken op een geweldig seizoen. Een seizoen waarin als promovendus zowel in de reguliere competitie als op het Open NK een mooie vierde plaats werd behaald. Volgend seizoen zal Hanze Stars met twee teams in een landelijke competitie gaan spelen.

Jubileumfeest
Het 40-jarig bestaan van de vereniging werd zaterdag gevierd. In de ochtend werd de nieuwe bar, mogelijk gemaakt door sponsor Coenenspark, geopend door wethouder Coby Pennings. Aansluitend kreeg de jeugd een clinic van oud-international Henk Pieterse. ’s Middags was er een wedstrijd tussen oud-internationals van het Nederlands team tegen (oud) Hanze Stars. De wedstrijd verliep zeer sportief met wederzijds respect. De oud-internationals lieten zien het spelletje nog goed te beheersen en wonnen met ruime cijfers. Op de tribune was inmiddels een gezellige reünie gaande waar met een hapje en drankje het nieuwe logo en nieuwe tenue van de club te bewonderen waren.

Reageer als eerste
Meer berichten