De eerste en de laatste van de lijst: Antoinet van Helvoirt en Bart Jan Krouwel.
De eerste en de laatste van de lijst: Antoinet van Helvoirt en Bart Jan Krouwel. (Foto: Patrick van Gemert (Zutphens Persbureau))

Vier kandidaten uit Zutphen op kieslijst Water Natuurlijk

  Politiek

Zutphen - Op de kieslijst van Water Natuurlijk voor Waterschap Rijn en IJssel staan twaalf vrouwen en twaalf mannen. Daarvan wonen er vier in Zutphen. Op 20 maart worden in heel Nederland waterschapsverkiezingen gehouden. De Water Natuurlijk kandidaten voor Waterschap Rijn en IJssel brengen verschillende deskundigheden in variërend van bestuurlijke ervaring tot kennis op het gebied van waterbeheer, natuur, landbouw, recreatie en circulaire economie.

Antoinet van Helvoirt-Looman uit Didam is lijsttrekker en momenteel al lid van het Dagelijks Bestuur van het waterschap. Daarnaast heeft zij ervaring als adviseur op het gebied van recreatie en innovatiemanagement. Op de tweede plaats staat Ruud Pleune uit Zutphen, op dit moment lid van het Algemeen Bestuur van het waterschap en werkzaam op het snijvlak van natuur en landbouw. Derde op de lijst is Sanne Blok (Arnhem). Zij werkt onder andere voor Groen Arnhem en Arnhem Klimaatbestendig.

De volledige lijst inclusief woonplaats is:

1 Antoinet van Helvoirt (Didam), 2 Ruud Pleune (Zutphen, 3 Sanne Blok (Arnhem), 4 Marc Mobach (Gorssel), 5 Andre´ Oldenkamp (Zutphen), 6 Margaret van Diermen (Arnhem), 7 Yvonne van Hamersveld (Arnhem), 8 Tonnie Tekelenburg (Lochem), 9 Margo de Wolf (Hummelo), 10 Mirte van der Linden (Arnhem), 11 Hans Egtberts (Duiven), 12 Anouk Ballot (Zieuwent), 13 Hendrik van Prooije (Winterswijk), 14 Anne Leeflang (Geesteren), 15 Dyon Temming (Lichtenvoorde), 16 Ella de Hullu (Zutphen), 17 Rigo Heldoorn (Doetinchem), 18 Anne-Marie Pronk (Arnhem), 19 Bernard Rouffaer (Haaksbergen), 20 Frans Langeveld (Doetinchem), 21 Maud Arkesteijn (Zutphen), 22 Gerrit Krajenbrink (De Heurne), 23 Karin Otermann (Rozendaal), 24 Bart Jan Krouwel (Didam).

Lijsttrekker Van Helvoirt is blij met de kandidatenlijst: ‘Met deze lijst hebben we een fantastisch en gevarieerd team bij elkaar: evenveel vrouwen als mannen, jong en oud en we vullen elkaar goed aan. Daarmee zorgen we voor een evenwichtige inbreng in het bestuur. Met dit team zijn we in staat om meer aandacht voor natuur, landbouw, recreatie en duurzaamheid in de waterschapsplannen te krijgen met een belangrijke rol voor de lokale bewoners en grondgebruikers. Dat is ons de afgelopen periode op veel fronten goed gelukt, zoals bij de Berkel bij Almen, de vispassage in Doesburg en bij het terugwinnen van grondstoffen uit rioolwater.’

Water Natuurlijk is de grootste landelijke waterschapspartij. De partij zet zich in voor natuur, duurzaamheid, landschap en recreatie. In het huidige bestuur van Waterschap Rijn en IJssel bezet Water Natuurlijk 5 van de 22 gekozen zetels.

Meer berichten