Géén spreekuur burgemeester en wethouders op 26 december

  Politiek

Brummen – Op dinsdag 26 december, Tweede Kerstdag, is het gemeentehuis gesloten en is er dus ook géén spreekuur van de leden van het college van burgemeester en wethouders. Dit betekent dat dinsdag 12 december de laatste gelegenheid is dit jaar om van dit laagdrempelige spreekuur gebruik te maken. Dinsdag 9 januari 2018 is er weer een nieuwe gelegenheid om op deze wijze een bestuurder in gesprek te gaan.

In elke even week op dinsdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur kunt u tijdens het inloopspreekuur met één van de collegeden in gesprek. U hoeft hiervoor dan geen afspraak te maken! Wilt u tussendoor graag een gesprek hebben met één van de wethouders of de burgemeester, dan kan dat natuurlijk buiten het tweewekelijkse spreekuur om. Maak hiervoor een afspraak via het bestuurssecretariaat. Zij zijn bereikbaar via het centrale telefoonnummer (0575) 56 82 33 en mailadres bestuurssecretariaat@brummen.nl.

Natuurlijk geeft u zelf aan met welke bestuurder u een gesprek wilt hebben tijdens het inloopspreekuur. Maar het is wel goed om daarbij te letten op de onderlinge taakverdeling van burgemeester en wethouders. In het portefeuilleoverzicht, welke u kunt vinden op de gemeentelijke website www.brummen.nl, kunt u zien welke wethouder voor welke onderwerpen het eerst verantwoordelijk is.

Het inloopspreekuur in de praktijk…
Bij binnenkomst in het gemeentehuis meldt u zich bij de centrale informatiebalie (het klantcontactcentrum KCC). Hier krijgt u een formulier. Daarop worden uw naam en adres genoteerd en met welke bestuurder u een gesprek wilt hebben. Dat formulier neemt u mee naar het gesprek, zodat de wethouder of de burgemeester daarop eventuele afspraken kan vastleggen die tijdens dat gesprek worden gemaakt. De burgemeester en wethouders hebben afspraken gemaakt over het vervangen van elkaar. Als een collegelid verhinderd is, wordt hij waargenomen door een collegabestuurder, 

Wanneer u gebruik maakt van het inloopspreekuur moet u er rekening mee houden dat u niet altijd direct een afdoend antwoord kunt krijgen. Het kan gebeuren dat er nog navraag gedaan moet worden bij de betrokken afdeling of dat de kwestie die u aankaart eerst nog moet worden besproken binnen het totale college van burgemeester en wethouders. Bovendien heeft de burgemeester of wethouder zich niet op het gesprek kunnen voorbereiden, omdat u van tevoren geen afspraak hoefde te maken. Vaak wordt zo spoedig mogelijk na het gesprek contact met u opgenomen.
 

Meer berichten

Shopbox