Nieuwjaarsconcert Esther Apituley

  Muziek

Zutphen - Zoden aan de Dijk 7 wordt zondag 7 januari om 15.00 uur gehouden in De IJsselstroom aan de Vliegendijk 16 in Zutphen. Met altvioliste Esther Apituley, Lecture Concert.

Dit programma is een concert dat verder gaat dan alleen luisteren. Het is een combinatie van musiceren en vertellen over mijn ervaringen in de muziek. Met name over de diepere zin van mijn liefde voor de muziek en mijn instrument de altviool. Maar ook wil ik de luisteraar op scherp stellen, uitdagen om actief mee te luisteren. Door de verbeelding en de fantasie te prikkelen.

Muziek is abstract, maar welke beelden komen naar boven als je er naar luistert? Wat is interpretatie precies, waar kies je voor en waarom? Waar zit de onzichtbare laag in de muziek? Hoe belangrijk is die ene noot en waarom? Heeft de componist altijd gelijk? Allemaal vragen die ik op een luchtige manier aan de kaak stel enwat kan leiden tot een interessant gesprek.

Repertoire van 'Stirring Stills', de laatste Bach cd: • delen uit de viool Bach Sonates en de cello Bach Suites. • stukken uit de solo sonate van Hindemith, Vieuxtemps • improvisatie De improvisatie is een reflectie van een kunstwerk op de locatie, een reflectie van een beeld - of zelfs van iemand uit het publiek.

Meer berichten

Shopbox