'Kansen die ik als meisje kreeg, gun ik iedereen'

  Human Interest

BRUMMEN - "Vrouwen hebben helaas nog wel eens de neiging zichzelf onzichtbaar te maken", aldus de Brummense fotografe Léontine van Geffen-Lamers. De crowdfundingactie rond fotoboek 'PowerVrouwen in beeld' bewijst dat het anders kan.

Ze haalde geen 100 maar 120 procent van het doelbedrag voor deze actie binnen. Voor dit project fotografeert ze ruim 20 vrouwen. De opbrengst van het boek gaat naar Free a Girl. Léontine reageert: "Ik ben enorm blij. Half december leek het er op dat ik het niet ging halen. Zodra bekend werd dat de provincie Gelderland dit project ook steunde en ik 14 dagen verlenging kreeg ging het ineens als een speer." Niet alleen particulieren bleven doneren, maar ook bedrijven. Haar doelbedrag was 7500 euro. Dit had ze minimaal nodig om het boek te kunnen laten drukken, met de 20 procent extra zit ze nu op 9000 euro. Dit betekent dat ze een deel van de overige kosten, zoals redactie en vormgeving niet volledig uit eigen zak hoeft te betalen, maar dit deels van deze opbrengst kan betalen.
Als het boek uitkomt op 8 maart gaat de opbrengst van de verkoop naar Free a Girl. Deze stichting heeft als doel meisjes uit onder andere India en Nepal te bevrijden uit de gedwongen prostitutie. "De kansen die ik als meisje in Nederland kreeg, gun ik ook andere meisjes over de hele wereld. Free a Girl geeft na hun bevrijding deze meisjes een nieuw leven." Vanaf 16 januari komt het boek in de voorverkoop: powervrouweninbeeld.nl.

Meer berichten