Logo zutphensekoerier.nl


Wie wil gevluchte jongeren begeleiden?

  Human Interest

ZUTPHEN - Vluchtelingenwerk is op zoek naar vrijwilligers die gevluchte jongeren in Zutphen willen begeleiden.

Iedere vluchteling heeft zijn of haar eigen verhaal. Er zijn grote verschillen tussen mensen in herkomst, achtergrond en leeftijd. Er zijn zelfs jongeren die hun land hebben moeten ontvluchten vóórdat ze 18 werden. Een aantal van hen heeft de vaak gevaarlijke reis naar Nederland helemaal alleen gemaakt.

Deze vluchtelingen krijgen in Nederland zolang ze minderjarig zijn begeleiding van een voogd. Vanaf het moment dat ze 18 worden gaan ze op zichzelf wonen. De jongeren worden in Zutphen begeleid door vrijwilligers van VluchtelingenWerk. Voor dit team wordt versterking gezocht.

Participatie in de samenleving

Als vrijwilliger ben je de coach van enkele vluchtelingen die onlangs 18 zijn geworden en op zichzelf (gaan) wonen. Je helpt de jongeren met papierwerk en maakt hen wegwijs in hun nieuwe woonomgeving. Je zorgt er daarnaast voor dat zij handvatten krijgen om te participeren in onze samenleving.

Men is op zoek naar mensen die affiniteit hebben met de doelgroep jongvolwassenen. Men is zo'n 8 uur per week beschikbaar en flexibel in tijdsindeling. Daarnaast vindt men het leuk om dingen te regelen, is men handig met de computer en communicatief sterk.

Andere vrijwilligersfuncties

Spreekt dit werk niet zo aan, maar wil men toch graag aan de slag voor de doelgroep vluchtelingen? Kijk dan eens op de website van VluchtelingenWerk voor andere vrijwilligersfuncties zoals die van taalcoach, juridisch begeleider of participatiecoach.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan of meer weten over vrijwilligerswerk bij VluchtelingenWerk? Neem dan contact op met Melanie Jacobs: mjacobs@vwon.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten