Ieder koorlid nam een willekeurige bloem mee.
Ieder koorlid nam een willekeurige bloem mee. (Foto: Marjan Lijftogt)

Succesvolle optredens door vrouwenkoor Phoenix

  Cultuur

Brummen/ Zutphen - De zestig vrouwen van vrouwenkoor Phoenix mochten zich in september weer heerlijk muzikaal uitleven tijdens twee mooie concerten.

Het eerste was een intiem privé-concert tijdens een feest van een koorlid. Altijd bijzonder om voor een eigen lid te mogen optreden. Het koor werd deze middag gedirigeerd en op de piano begeleid door vaste pianiste Tatiana Laryna. Een hele prestatie om dit te combineren.

Uiteraard werd er afgetrapt met het lijflied van het koor: Viva Tutte le Vezzose, een ode aan alle beminnelijke en gracieuze vrouwen die geen wreedheid kennen. Ook Memory, Stay with me en When you believe kwamen voorbij; prachtige, ontroerende liederen bij zo’n bijzondere gelegenheid. Er werd afgesloten, samen met het mannenkoor uit Brummen, met het sfeervolle Mnogaja Ljeta, een slotlied uit de 'Byzantijnse rite' en het betekent ‘We wensen je nog vele, vele, vele jaren’.

Optreden St. Elisabeth

Het tweede concert van deze maand was een optreden op woensdagmiddag in woon-zorgcomplex St. Elisabeth in Zutphen. Altijd een dankbare plek om te mogen zingen. Het koor zong onder leiding van dirigent Klaas van der Hoeven, en pianiste Tatiana Laryna verzorgde de muzikale begeleiding.

Het koor had gekozen voor een afwisselend repertoire met onder meer Make you feel my love van Adele, The white cliffs of Dover, het Zuid-Afrikaanse Siyahamba, I feel the spirit en het Zweedse Sommersangen. Natuurlijk kwam ook het samenzangboekje naar boven met oude krakers als Waar de blanke top der duinen, Er zitten twee motten en De speeltuin. Geweldig om te zien hoe alle bewoners opveerden en uit het blote hoofd alles woordelijk wisten mee te zingen. Dirigent Klaas van der Hoeven gebruikte de warme zomermiddag om het koor flink op de proef te stellen met allerlei bewust, onverwachte dirigeeracties maar het koor volgde hem met verve. Zowel koor, bezoekers als begeleiding hadden zo een heerlijke zangmiddag vol verrassingen.

Concert met De IJsselzangers

Het koor zal zich de komende weken onder meer concentreren op het grote kerstconcert op vrijdag 14 december met De IJsselzangers in de Sint Walburgiskerk in Zutphen. Meezingen met het veelzijdige vrouwenkoor? Meer info www.vrouwenkoorphoenix.nl.

Meer berichten