Foto: Joris Hol

400 bezoekers op theaterfestival Tuin der Lusten

  Cultuur


Afgelopen weekend (22-24 juni) vond theaterfestival De Tuin der Lusten plaats op Landgoed Oolde in Laren (Gld). Meer dan vierhonderd bezoekers namen deel aan het wondermooie theaterdiner, dat hen over het gehele landgoed leidde. Een zesgangenmenu bestaande uit een kunstroute, een taoistische dans en indringend verteltheater, afgewisseld met zomerse soep, risotto en een heerlijke polentacake toe.

Laren - Recht voor hen ligt uitnodigend huize Oolde, maar eerst gaan ze via een lommerijk bospad het landgoed op. Tijdens de wandeling maken de bezoekers een metamorfose door. Langs de route zijn poëtische teksten verstopt, en de geheimzinnige poppen van Compagnie DaaD. Goed kijken, rustig lopen, en ineens wijkt de bosrand weg. Opeens is Havezate Oolde vlakbij.

Hoewel de temperaturen tegenvallen, is de sfeer warm. Na een soepje en een praatje van barman Ernst Bergboer heetten landgoedeigenaren Robert Croll en Cathrien van Verschuer hun gasten van harte welkom. Het normaal gesproken niet toegankelijke privéterrein rond het huis is nu ten volle te bewandelen. Op weg naar de filosofische dans van de twee zussen van Studio Eclipse lopen mensen pal voor het huis langs, of dwars door de achtertuin.

Het langverwachte hoofdgerecht volgt. Aan de lange tafel is sprake van een echte 'shared dining experience'. Grote pannen risotto, geroosterde groenten en planken met boterzacht varkensvlees, waar acht mensen van kunnen eten. Wijnflessen worden gedeeld per tafel, en kersverse vriendschappen worden gesmeed.
Afsluitend nemen de bezoekers plaats voor de voordeur van het huis. De verwachtingen raken hoog gespannen, als Debby Petter de deur door komt en de monumentale trap afdaalt. Een indringend verhaal neemt de bezoekers nog eenmaal mee naar een andere wereld.

Wanneer ze weer kunnen ontsnappen? Plannen voor de volgende editie zijn in de maak. Hij zal hoogstwaarschijnlijk komend voorjaar in Overijssel plaatsvinden. Op op de hoogte blijven kan via de website of de nieuwsbrief.

Aanmelden kan via www.detuinderlusten.eu.

Meer berichten