Logo zutphensekoerier.nl


Wim Jansen, Imaginair landschap, gemengde techniek, 40x50 cm.
Wim Jansen, Imaginair landschap, gemengde techniek, 40x50 cm. (Foto: Gerard Kiezenbrink)

Kunstveiling voor gastvrij hospice Zutphen

  Cultuur

Zutphen - Met de online kunstveiling KleurRijk Leven 4 treden de Vrienden van hospice Zutphen opnieuw voor het voetlicht om het Gastenfonds van het hospice te ondersteunen. Kunstenaars uit Zutphen en omgeving stelden hun werk gratis beschikbaar en ruim zestig prachtige kunstwerken gaan tussen 10 en 25 november onder de digitale hamer.

Op www.kunstveilinghospicezutphen.nl vindt u alle informatie. Kijken kan ook, in De Biervoerder aan de Nieuwstad 36 in Zutphen: op 24 november van 14.00 tot 18.00 uur, op 25 november van 11.00 tot 17.00 uur en vanaf 10 november in de etalage. Het bijzondere van de online veiling is dat de kunstwerken ook eerder tegen een van tevoren vastgestelde prijs kunnen worden gekocht. Meer informatie hierover op de website.

Het gastenfonds is in het leven geroepen om het hospice voor iedereen toegankelijk te maken, ook voor hen die niet in staat zijn de eigen bijdrage te betalen, maar drie jaar na de vorige actie is aanvulling van het fonds noodzakelijk.

De meeste mensen zouden graag thuis willen sterven. Soms kan dat leiden tot een te zware belasting van het gezin, of is er nachtelijke onrust. Continue zorg en aandacht zijn nodig, en dat lukt niet altijd thuis. In het hospice wordt de dagelijkse zorg overgenomen door deskundige verpleging en vrijwilligers; familie komt op bezoek, vrienden komen langs, de koffie of thee verzorgd, de maaltijd geserveerd, al naar gelang de wens van de gast. Het is er bijna zoals thuis. De arts, de verpleegkundigen en de vrijwilligers zorgen ervoor dat de gast comfortabel is en niet lijdt. En als dat toch zo mocht zijn wordt gezorgd voor adequate symptoombestrijding en pijnbestrijding. Maar daarnaast is er zeker ook aandacht voor de spirituele vragen die spelen bij het levenseinde. Dit alles heet palliatieve terminale zorg. En om dit bereikbaar te maken voor ieder die daar in ons hospice behoefte aan heeft is er dus deze schitterende veiling.

www.hospice-zutphen.nl of Facebookpagina: www.facebook.com/KleurrijkLevenZutphen

Reageer als eerste
Meer berichten