Logo zutphensekoerier.nl


Foto: Twente Plat

Humorvoorstelling van Twente Plat in Hanzehof

  Cultuur

Zutphen - Het gezelschap Twente Plat komt zaterdag 11 november naar Theater De Hanzehof in Zutphen.

Met een nieuwe humorvoorstelling viert de groep dit seizoen het 40-jarig jubileum. Een bijzondere prestatie, want zelden was een gezelschap zo`n lang leven beschoren.

Het begon allemaal als een eenmalig grammofoonplatenproject. Een viertal Twentse humoracts kwamen bijeen voor de live-opname van de lp 'Twente Plat'. Het succes was ongekend en in korte tijd gingen er meer dan 35.000 lp`s over de toonbank.

Vanaf dat moment was er dan ook geen houden meer aan en nu reist het gezelschap dus al 40 jaar kris kras door Oost- Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft. Want Twente Plat staat nog steeds voor een oergezellig en onvergetelijk avondje uit, waar de lachspieren het zwaar te verduren krijgen. Niet voor niets is de Twentse humor een van de aanstekelijkste van ons land en daar weten de leden van de groep perfect raad mee.

Hendurk & Geessie is het boerenechtpaar, dat graag verhaalt over de belevenissen op het Twentse platteland, Mans is de jonge plattelander die zich probeert staande te houden in Den Haag als beveiliger van Mark Rutte. Ook de liedjes zijn zeer de moeite waard en live begeleid.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de theaterkassa.

www.twenteplat.com

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox