Foto: Redactie

Vrouwenkoor Phoenix prijst zich met nieuwe, ervaren dirigent

  Cultuur

Brummen - Klaas van der Hoeven is per november de nieuwe dirigent van vrouwenkoor Phoenix in Brummen. Van der Hoeven volgt Joost Hekel op. Deze laatste was helaas genoodzaakt te stoppen door persoonlijke omstandigheden.

Het 60-koppige koor is blij dat er zich snel een nieuwe, enthousiaste opvolger aanmeldde. Van der Hoeven (57) uit Dieren heeft veel ervaring. Hij startte 50 jaar geleden al met pianoles en later kerkorgelles. Gedurende 25 jaar is hij kerkorganist geweest. In 1984 dirigeerde hij zijn eerste koor en via een negental koren, waaronder een groot gemengd koor van 110 leden, is hij nu aanbeland bij zijn eerste vrouwenkoor.
Van der Hoeven: “Een nieuwe, bijzondere ervaring een vrouwenkoor, maar erg leuk. Ik ben bijzonder warm ontvangen, de sfeer is fijn en gezellig. In de komende maanden zullen we samen ontdekken welke richting we met elkaar op willen. Er is zeker kwaliteit in het koor, daar ben ik vooral blij mee. Ik wens Phoenix met mij, en mezelf met Phoenix een warme, muzikale tijd toe.”

Het vrouwenkoor stemde na twee proefavonden unaniem voor Van der Hoeven. De koorleden: “Hij is vooral enthousiast, heeft kennis van zangtechnieken en werkt goed aan de totaalklank van het koor. We kunnen vast nog veel van hem leren, zowel de jeugdige, nieuwe aanwas maar ook de oudere, ervaren koorleden.” Ook het bestuur is verheugd met de nieuwe dirigent. Voorzitter Herma Smeenk-Nieuwland: “Hopelijk is dit het begin van een lange en geslaagde samenwerking.”

Het eerste hoogtepunt waar dirigent, vaste pianiste Tatiana Laryna en koor samen naar toe werken is het grote kerstconcert op zaterdag 16 november, een samenwerking met Harmonieorkest Brummen.

De Phoenix-vrouwen zingen iedere donderdagavond van 20.00 – 22.00 uur bij Plein Vijf aan het Limburg van Stirumplein in Brummen. Ze zijn afkomstig uit de hele regio, van Dieren tot Zutphen en van Steenderen tot Eerbeek. Houd je van zingen en wil je wel eens zien of Phoenix iets voor je is, dan ben je van harte welkom op één van de repetitieavonden. De muziekstukken zijn heel gevarieerd, van klassiek tot modern, en er wordt driestemmig gezongen. Meer info: www.vrouwenkoorphoenix.nl

Meer berichten