Logo zutphensekoerier.nl


Zussen exposeren in augustus

  Cultuur

GORSSEL - Tot en met dinsdag 5 september exposeren de zussen Willie Hekkelman - Berndsen en Dorie Kloppers- Berndsen in het Tramstation bij de Historische Vereniging De Elf Marken in Gorssel. Beiden zijn geboren in Zutphen, maar sinds 1967 getogen in Gorssel. Behalve zussen zijn zij ook collega's, werkzaam bij de gemeente Lochem.

Willie Hekkelman-Berndsen
De belangstelling voor schilderen was altijd latent aanwezig. Het werk van haar vader inspireerde haar enkele jaren geleden om zelf het penseel ter hand te nemen. 'Kieken of ik dat ok kan.' De onderwerpen van haar werk variëren van landschappen tot stillevens. Haar schilderijen in de expositie geven een beeld van de ontdekkingsreis naar het 'eigen kunnen' vanaf 2010. Zij schildert met acrylverf.

Dorie Kloppers-Berndsen
Fotograferen is al jaren een grote hobby van haar. Daarnaast schildert ze sinds het voorjaar van 2014. De foto's in de expositie zijn gemaakt in de eigen tuin en tijdens wandelingen in binnen- en buitenland. Sommige daarvan zijn gebruikt als onderwerp voor haar schilderijen.


Elke maandagavond zijn de beide dames te vinden bij Jacqueline van Munster in Atelier V te Almen. Daar leren zij de kneepjes van het vak.
Nieuwsgierig geworden, kom dan gerust een kijkje nemen in het Tramstation, Van der Capellenlaan 4 in Gorssel.

De openingstijden zijn: elke dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.

Reageer als eerste
Meer berichten