Op fietse door de Leestenseweg zie ik dat er volop verbouwd wordt aan de bouwmarkt daar.
Op fietse door de Leestenseweg zie ik dat er volop verbouwd wordt aan de bouwmarkt daar. (Foto: Benno Geerlings)
Op fietse door Z.

Op fietse door Z.: 'Ik zou thuis graag een bouwprojectje aangaan'

  Column

'Help, mijn man is klusser' is een tv-programma dat mij aanspreekt. De titel is grappig misleidend omdat het format gaat over sukkelaars met twee linkerhanden. Ik ben er ook zo eentje. Dan is het fijn te te zien dat je niet de enige bent die verloren staat te zijn in een bouwmarkt.

Door Benno Geerlings

Als man heb je het zwaar. Na de begripvolle softie en de metroman lijkt het nu weer richting de holenman te gaan en moet je een schorembaard aanmeten. Ook in Z. zie ik her en der barbiershops verschijnen. Een grote bouwmarktketen maakt gretig gebruik van de nieuwe trend in de eigen reclamecampagne.

Ik zou thuis graag een bouwprojectje aangaan, maar de waarheid is dat al die zwarte plastic koffers in de schuur er voor de vorm staan. Ik weet bij god niet hoe ik ze moet gebruiken: de klopboor, betonboor, schuurmachine, slijptol en elektrische zaag. Ik heb ook ooit een stoere bruin lederen toolbelt gekocht en sta er graag mee voor de spiegel.

Ik wil wel aan het beeld voldoen maar de begripvolle softie past mij beter.

Mijn partner K. vindt het de hoogste tijd voor een nieuwe keuken. Daar kan ik wel inkomen. We koken graag samen maar lopen elkaar nog wel eens in de weg vanwege de onhandige indeling van het aanrecht. Het spreekt vanzelf dat zij niet van mij verwacht die keuken even zelf te verbouwen. Alle begrip daarvoor van mijn kant natuurlijk. Dat K. van mening is dat het sloopwerk ook maar beter uitbesteed moet worden was wel even een aantasting van mijn mannelijkheid. Het enige gereedschap waar ik nog wel enigszins raad mee weet, de sloophamer, kan dus ook in de schuur blijven staan.

Op fietse door de Leestenseweg zie ik dat er volop verbouwd wordt aan de bouwmarkt daar.

Je zou verwachten dat ze zelf het klusje wel klaren, zo veel rechterhandjes in eigen huis. Maar nee, ik zie de externe aannemersbusjes op het parkeerterrein staan. De bouwvakkers timmeren er lustig op los. Met enige jaloezie zie ik toe hoe ze dat vakkundig doen.

Volgende week beginnen ze bij ons de keuken aan te pakken. Ik hoef me er niet langer voor te schamen dat ik ook daar toeschouwer zal zijn.

'Kammekaijaijippiejippiejee!!'

Meer berichten