Foto: Tim Pardijs
Tole Bobbink

Column Tole Bobbink: V.G.

  Column

We hebben de hond nu een aantal weken en we zijn aan elkaar gewend. Voor zo ver dat mogelijk is, want een puppy is als een baby: ze hebben constant aandacht en supervisie nodig, want op alles moet gebeten worden en als ze te lang geen aandacht krijgen, worden ze irritant.

We hebben veel kauwspeelgoed gekocht en als het geen geluid maakt wanneer je er in bijt, dan is het een lekker speeltje om op te knagen. Aan alles is gedacht.

Maar, het is natuurijk interessanter om iets kapot te bijten wat je niet mag hebben, dan braaf op iets te kauwen wat speciaal voor jou gekocht is. En dus horen we Lotje van de gang naar de kamer rennen met onze schoenen in haar bek. Of de oortjes die we gebruiken om mee te bellen. Of ondergoed uit de badkamer. En het liefst bijt ze op slipjes en BH's van mijn vriendin. Die ruiken fris en zijn zo lekker zacht.

Lotje is ook vaak lief. Ze helpt bij het werken in de tuin. Ze doet mee met het uitgraven van varens en als we ze op een hoop hebben gegooid, trekt zij ze volledig uit elkaar. Met wild schuddende kop zwiepen de kluiten varens en aarde de tuin in.

Toen Lotje de pas geplante lavendelstruiken aan het uitgraven was, riep ik vanuit de gang boos naar de woonkamer: 'Ik noem haar voortaan Lotje VG van Zwaantjesheuvel.'

'VG?' riep mijn vriendin terug.

'Vergissing.'

'Ah, dat mag je niet zeggen over lieve Lotje.'

Maar toen Lotje tien minuten later met een BH de badkamer uit kwam rennen, en mijn vriendin half aangekleed erachteraan vloog, hoorde ik haar toch echt een paar keer 'vergissing' roepen.

Meer berichten