Op fietse zie ik de broers Christiaan en Casper Fuld werken aan een renovatieproject van woningen. Ze bedachten om bij natte weersomstandigheden de dure elektrische zaag onder een partytent te zetten.
Op fietse zie ik de broers Christiaan en Casper Fuld werken aan een renovatieproject van woningen. Ze bedachten om bij natte weersomstandigheden de dure elektrische zaag onder een partytent te zetten. (Foto: Benno Geerlings)
Op fietse door Z.

Bedrijvigheid

  Column

Ik heb mijn middelbare school met pretpakketten doorlopen, dat wekt de indruk dat het een makkie was. Ik kan u zeggen, dat was het niet.

Door Benno Geerlings

De talen gingen mij makkelijk af, geschiedenis en aardrijkskunde waren stampvakken, kwestie van een nachtje doorhalen voor een tentamen of examen.

Maar met deze vakken kwam je er niet, er moest nog één vak bij om je diploma te kunnen behalen. Ik koos voor economie en dat heb ik geweten.

Nachtmerries kreeg ik ervan. Ik snapte geen snars van hoog- of laagconjuncturen, laat staan dat ik maar iets begreep van het Keynesiaanse model.

Tot op heden neem ik voor kennis aan dat we bij toerbeurt in of uit de crisis zijn en dat welvaart nog steeds wordt afgemeten aan de hoeveelheid geld die je wel of niet hebt.

We kruipen nu uit een diep dal en gaan weer tijden van welvaart tegemoet. Het schijnt nu goed te gaan met de economie. Ik kan u zeker zeggen dat het goed gaat met mij, maar dat meet ik niet alleen af aan mijn financiële situatie. Mijn geluk staat niet op de bank.

Ik kan wel voldoening halen uit het succes van mijn bedrijvigheid. Hard werken, probleemoplossend werken en innovatief denken. De Nederlander is er goed in. Zo hebben we dit mooie landje opgebouwd.

Op fietse op de Warnsveldseweg zie ik de broers Christiaan en Casper Fuld werken aan een renovatieproject van woningen. Ze hebben samen een eigen dakdekkersbedrijf.

Enkele jaren geleden bedachten ze dat het een goed idee was om bij natte weersomstandigheden de dure elektrische zaag onder een partytent te zetten.

Kijk daar kan ik nou van genieten: klein praktisch innovatief gedachtengoed.
Ik denk dat de broers geen boodschap hebben aan hoog- of laagconjunctuur. Ze merken wel dat het goed gaat met de bouw in Z., de orderportefeuille bulkt uit. Een gekkenhuis noemen ze het zelf.

Ik ben voor afschaffing van het vak economie, laat er het vak innovatie voor in de plaats komen.

Met de economie komt het dan vanzelf goed, en dankzij al die innovatieve 'partytentjes' blijft werken ook een feestje.

Meer berichten