kinderen lezen Andre het astronautje bij Smallsteps Koetjeboe.
kinderen lezen Andre het astronautje bij Smallsteps Koetjeboe. (Foto: smallsteps Keotjeboe)

Kinderen van Smallsteps Koetjeboe op Reis tijdens de kinderboekenweek.

Zutphen - Tijden de afgelopen kinderboekenweek ( 3 tot en met 13 oktober) hebben de pedagogisch medewerkers van Smallsteps Koetjeboe de kinderen meegenomen op verschillende reizen.

Het boek André het Astronautje gaf meer dan genoeg inspiratie om de kinderen deze dagen te vermaken met verschillende activiteiten op de locatie. Zo zijn de kinderen in de prachtige tuin op een heuze ruimtereis geweest. Door allerlei materialen klaar te leggen die vooral de fantasie van kinderen prikkelen was deze reis een groot succes. Kinderen hun fantasie wordt geprikkeld door ze zelf met verschillende materialen hun gang te laten gaan, denk hierbij aan stoelen, verkleedkleding, pionnen dozen. Maar de stadstuin is al zo ingericht dat de fantasie van de kinderen steeds weer wordt geprikkeld. Bijvoorbeeld het palenbos, steeds weer als een ander doel gebruikt. Dit keer was het palenbos de melkweg en de wilgentunnel het ruimteschip. Maar ook zijn de kinderen tijdens deze week op reis geweest met de trein, de bus en lopend. Steeds werden hier de binnen- en buitenruimtes hiervoor goed benut.

Smallsteps Koetjeboe is een kleinschalige opvang aan de Laarstraat in Zutphen. Het prachtige stadspand biedt ruimte aan drie horizontale groepen. Sinds januari zit tegenover smallsteps Koetjeboe, Smallsteps Laarstraat, waar de peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang is gevestigd.

Meer berichten