Gratis verkeerskennis opfrissen

Warnsveld - In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij onder meer aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijningen. Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Zutphen.

Senioren zijn ervaren verkeersdeelnemers, maar ook extra kwetsbaar in het verkeer. Wanneer zij betrokken raken bij een ongeval, is het letsel vaak ernstiger dan bij een jonger persoon. Daarnaast worden we gemiddeld steeds ouder én blijven we langer zelfstandig deelnemen aan het verkeer.
In twee interactieve bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen. Gewapend met deze kennis kunnen senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer blijven deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Zutphen, in opdracht van ROV Oost Nederland.


- 1e bijeenkomst: dinsdag 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur
- 2e bijeenkomst: dinsdag 12 november van 19.30 tot 21.30 uur
- Locatie: 't Warnshuus, Dreiumme 43, 7232 CN Warnsveld
U wordt op beide dagen verwacht.

U wordt op beide dagen verwacht
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis. VVN biedt u daarnaast een individuele praktijkrit aan in uw eigen auto. Met een ritbegeleider maakt u een rijvaardigheidsrit van circa 40 minuten. De praktijkrit is er om u tips en adviezen te geven ten aanzien van uw rijvaardigheid. Wij willen benadrukken dat u door deelname uw rijbewijs niet kunt verliezen. Gedetailleerde informatie over de opfriscursus ontvangt u na aanmelding.


Aanmelden
Vanwege de grote belangstelling en beperkte capa-citeit adviseert VVN u direct aan te melden via de website www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl onder vermelding van VVN Op-friscursus Zutphen. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoon-nummer.
Bel voor meer informatie naar: 0575 – 51 01 44.
U ontvangt 1 week voor aanvang van de cursus een bevestigingsbrief

Meer berichten