kleuters van De Fontein luisteren naar Olaf & Giraf
kleuters van De Fontein luisteren naar Olaf & Giraf (Foto: Ine Kamp)

Olaf & Giraf op OBS De Fontein

Warnsveld - Op woensdagochtend 9 oktober konden ouders met hun kind luisteren naar en genieten van Olaf & Giraf en de Grote Plons, een tweetalig prentenboek geschreven door Marijke Aartsen.

De uitgever Sarah Schenk-Thompson en Marijke Aartsen lazen op interactieve en inspirerende wijze het boek voor aan kleuters van basisschool De Fontein in Warnsveld. Een gezellig voorleestheater met een vleugje Engels, waarbij ook aangesloten werd bij het thema van de Kinderboekenweek “reis mee”. Het vleugje Engels sluit naadloos aan bij de Fontein, waar kinderen al vanaf groep 1 Engelse les krijgen via het concept “Early Bird”

In dit nieuwe verhaal komt de Engelse Giraf tot leven. Hij is overgekomen uit Londen en is op zoek naar Olaf, de andere hoofdfiguur. “Giraf fietst op een bakfiets en strooit overal kleine doosjes met een briefje voor Olaf”, vertelt Sarah geheimzinnig. “Als je het eerste verhaal kent, Olaf & Giraf in Londen, weet je dat Olaf en Giraf elkaar heel graag willen ontmoeten.”

Er werd niet alleen voorgelezen. Alle kleuters krijgen het boek deze week van de Bibliotheek te leen. Zo kunnen de kinderen en hun ouders thuis het avontuur opnieuw beleven!

De Bibliotheek lanceert deze serie boeken voor het eerst op De Fontein tijdens de Kinderboekenweek. Zo wordt het voorlezen thuis op een leuke manier gepromoot en dat is wat men wil.

Meer berichten