Zutphense Energie Escape bus gaat live

Zutpehn - De Energie Escape bus van ZutphenEnergie | om is klaar voor de start. Het project kwam tot stand dankzij de Tauw Foundation en de provincie Gelderland, samen met denkkracht van studenten van de HAN.

Met de bus wil ZutphenEnergie | om de kennis over verduurzaming vergroten op een manier die leuk, laagdrempelig en spannend is. Om de Escapebus ervaring af te trappen, strijden twee teams tegen elkaar tijdens de uitreiking van de Trouw Duurzame Top 100 bij Pakhuis de Zwijger in Amsterdam op 10-10. Een dag eerder proberen Statenleden van de provincie Gelderland elkaar in Arnhem af te troeven met hun duurzame kennis in het kader van de Klimaat4daagse. ?

Tjitske Ypma van ZutphenEnergie | om: "Na al jarenlang mensen te hebben aangesproken op het onderwerp, leek het ons leuk om door middel van spel mensen zelf even aan het roer te zetten. De klimaatthermometer moet snel omlaag, voor het te laat is!" Samen met de andere 40 lokale energie coöperaties binnen het om | nieuwe energie collectief, gaat ZutphenEnergie de bus inzetten bij lokale events.

Directeur van om | nieuwe energie, André Dippell: "Wat ons onderscheidt als energieleverancier is dat we de energietransitie in Nederland samen met burgers willen aanjagen. Door zonder winstoogmerk op lokaal niveau met elkaar duurzame energie op te wekken, kunnen we het steeds goedkoper maken. Verduurzamen hoeft niet moeilijk te zijn. Maar dat het simpel én goedkoop kan, moet nog landen. De bus zal ons hierbij helpen."

Deelnemers kunnen de Escapebus betreden met een groepje tot 8 personen. Met elkaar vecht je tegen het stijgen van de temperatuur door via een aantal spellen de klimaatverandering een halt toe te roepen. De bus is in te huren door bedrijven en events die hun werknemers of bezoekers op een leuke manier willen betrekken bij verduurzaming. Kijk voor meer informatie op www.samenom.nl/escapebus
 

Meer berichten