ZOOks
ZOOks (Foto: Luxor Theater)

Cinekid-films in de herfstvakantie

Zutphen - Helemaal niks te doen in de herfstvakantie? Zeker wel. Want de mooiste jeugdfilms zijn tijdens Cinekid On Tour te zien in het Luxor Theater. In de week van 19 tot en met 25 oktober draait er voor elke leeftijdsgroep tot 14 jaar een bijzondere middagfilm. Koop of reserveer alvast kaartjes aan de kassa of via www.luxorzutphen.nl.

Animaatjes (3+, Nederlands gesproken) - Een speciaal programma met originele en grappige animaties zonder dialoog voor de allerkleinsten. Ze zien hoe twee vriendjes op de noordpool leren samenwerken (IJsneus), wat de nacht doet als het dag is (Meneer Nacht heeft een dagje vrij), de zoektocht van een vogel naar een plek waar hij zich thuis voelt (Roekoekleuren), hoe een school vissen een nieuwe vriend probeert te maken (Vreemde Vis) en wat er gebeurt als een mier en een beer vriendschap sluiten. Te zien op vrijdag 25 oktober. Aanvang 15.00 uur.

Kapitein Morten en de spinnenkoningin (6-10 jaar, Nederlands gesproken) - Morten wil net zo'n zeekapitein zijn als zijn vader. Terwijl hij wacht tot zijn vader weer aan wal komt, maakt een magisch ongelukje Morten zo klein als een insect. Nu kan hij op zijn zelfgemaakte speelgoedboot kapitein zijn en op zoek naar de verdwenen goudschat. Maar de gevaarlijke spinnenkoningin is ook aan boord en lijkt verdacht veel op zijn nare stiefmoeder. Te zien op zaterdag 19 oktober. Aanvang 15.00 uur.

ZOOks (8-11 jaar, Nederlands gesproken) - Een ecologisch sprookje over Robin die in leeft een wereld leeft waarin nergens meer bomen of planten groeien, dieren verboden zijn en het enige stuk bos is afgezet met een groot hek. Maar dan ontmoet ze een verwilderde jongen die in dat bos opgegroeid is. Hij blijkt de zoon van de verbannen koning te zijn. Samen proberen ze het regime uit te schakelen en de harmonie tussen mens en natuur te herstellen. Te zien op dinsdag 22 oktober. Aanvang: 15.00 uur.

Wallay (11+, Nederlands ondertiteld) - Over de onhandelbare tiener Ady, die zijn eigen gang gaat. Zijn vader heeft daar genoeg van en stuurt de jongen naar zijn strenge oom Amadou in Burkina Faso. Een prachtige film over familie, identiteit, je eigen plek vinden, cultuur en een jonge dappere jongen die naar de andere kant van de oceaan moet reizen om een deel van zichzelf te vinden. De film snijdt serieuze thema’s aan maar houdt steeds een optimistische ondertoon. Te zien op woensdag 23 oktober. Aanvang: 15.00 uur.

Meer berichten