Foto:

BN-er geeft gastles op Kindcentrum Lea Dasberg

Zutphen - Op Werelddierendag, vrijdag 4 oktober, houdt Stichting Met dieren meer mens voor de eerste keer de Nationale DierenDiploma Dag. Op deze dag volgen zoveel mogelijk scholen tegelijkertijd het digitale lespakket over huisdieren, het DierenDiploma.

In de aanloop naar deze dag hebben diverse basisscholen op een creatieve manier moeten laten zien, hoe diervriendelijk ze zijn.

Diverse creatieve knutsels kwamen binnen en daaruit zijn drie scholen gekozen: professor Titus Brandsma school in Hoogeveen, De Ark in Meeuwen en Kindcentrum Lea Dasberg in Zutphen.

Deze basisscholen krijgen een BN-er in de klas die een DierenDiploma gastles zal verzorgen. Naast de ambassadeurs van de Stichting Evelien de Bruijn (radio en tv presentatrice) en Belle Zimmerman (actrice), is tv-dierenarts Piet Hellemans met zijn hond ook van de partij.

Na het doorlopen van de les over huisdieren wordt de kennis getest en krijgen de kinderen het DierenDiploma mee naar huis.

Het DierenDiploma lespakket is een initiatief van de Stichting Met dieren meer mens. De belangrijkste doelstelling van het DierenDiploma is om kinderen te leren verantwoord om te gaan met huisdieren.

Zij zijn tenslotte de huisdierenbezitters van de toekomst. Inmiddels hebben al ruim 550.000 kinderen een DierenDiploma gehaald, het bewijs dat je weet hoe je met huisdieren moet omgaan.

Meer berichten